Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Įvardyta 14 būdų, kaip taupyti degalus vairuojant

Donatas Varnas

Automobilių ekspertai pasidalijo degalų taupymo vairuojant paslaptimis. Pasinaudojus šiais patarimais, galite ne mažais sutaupyti.

14 būdų taupyti degalus

Ekspertai siūlo 14 būdų, sumažinti degalų sąnaudas naudojantis transportu.

  1. Visų pirma, neturėtumėte smarkiai spausti akseleratoriaus pedalo. Kiekvieną kartą tai darant, išlaidos išauga dešimt kartų.
  2. Antra, reikia stebėti apsisukimus. Jie neturi viršyti 2 tūkst. aps./min. Taigi laiku perjunkite pavaras.
  3. Trečia, būtina kontroliuoti oro slėgį padangose. Jei slėgis visose keturiose padangose ​​sumažės vos 0,1 atm, sąnaudos padidės 2-3%.
  4. Taip pat ekspertai pataria vienu metu įjungti kuo mažiau įrenginių. Taigi, įjungus kondicionierių, sąnaudos padidėja 15%, šildant galinį langą – 5%.
  5. Nevairuokite lietingu oru. Važiuojant stipriai lyjant degalų sąnaudos padidės 15%.
  6. Be to, nereikia atidaryti langų, nes taip susidaro oro turbulencija, didėja automobilio pasipriešinimas, taip pat ir degalų sąnaudos.
  7. Verta žiuoti duobes, net ir mažas. Tai labai kenkia varikliui.
  8. Turite rasti savo automobiliui tinkamą benziną. Tam verta išbandyti visų rūšių benziną, kuris yra priimtinas jūsų varikliui. Pigus ne visada leidžia sutaupyti.
  9. Būtina iškrauti automobilį išmetant perteklių iš bagažinės, nuimti bagažinę nuo stogo – tai padės sumažinti sąnaudas 10-15%.
  10. Taip pat verta reguliariai lankytis automobilių servise. Įsitikinkite, kad jūsų visada yra geros būklės. Bet koks gedimas gali net padvigubinti išlaidas.
  11. Specialistai nepataria stovėti kamščiuose. Jei įmanoma, venkite kelių, kuriuose dažnai yra spūstys. Geriau jūsų kelionė bus be nuolatinių sustojimų ir ilgesnė, tačiau sunaudosite mažiau degalų.
  12. Turėtumėte pakeisti savo vairavimo stilių. Geriau laikytis taisyklių: „protingas“ greičio pasirinkimas, sklandus greitėjimas ir stabdymas.
  13. Užmiestyje stenkitės naudoti greičio palaikymo sistemą „Cruise control” – taip važiuosite dar ekonomiškiau. Dažniausiai tai pasiekiama paskutine pavara esant 2-2,5 tūkst. aps./min.
  14. Galiausiai, nereikia montuoti didesnio spindulio ratų, nei rekomenduoja automobilio gamintojas.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą