Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Įvardyti 5 vidutinio dydžio krosoveriai (SUV) su didesne rida, jų geriau nepirkti

Adomas Račkauskas

Perkant naudotą automobilį svarbu atsižvelgti į jo patikimumą ir aptarnavimo istoriją. Rinkoje yra modelių, kurie, nepaisant patrauklios , gali virsti rimtomis problemomis jų savininkams.

Kia Sorento

Šiame sąraše ypatingo dėmesio nusipelno „Kia Sorento”. Nepaisant to, kad šis modelis turi daug teigiamų atsiliepimų apie naujus automobilius, naudoti egzemplioriai gali tapti tikru galvos skausmu. Patikimumo problemos ir daugybė savininkų atšaukimų ankstyvuosius „Sorento” modelius paverčia rizikingu pasirinkimu. Nuo 2006 m. nė vienas modelis neišvengė bent vieno atšaukimo, o 2022 m., 2016 m. ir 2011 m. pasiekė rekordą – po aštuonis atšaukimus.

Tarp dažniausiai pasitaikančių problemų – sugedusios užvedimo ritės, dėl kurių variklyje atsiranda uždegimo sutrikimų. Ši problema būdinga 2003-2007, 2011, 2012, 2014, 2015 ir 2016 m. pagamintiems modeliams. Beveik pusė visų per pastaruosius dvidešimt metų pagamintų modelių patyrė šį gedimą, todėl „Sorento” yra prastas pasirinkimas perkant antrinėje rinkoje.

Ford Explorer

Trečiosios kartos „Ford Explorer”, pagamintas 2002-2005 m., taip pat patenka į nepalankių pirkti naudotų automobilių sąrašą. Šie modeliai susidūrė su daugybe rimtų problemų, tarp jų ir su nekokybiškomis „Firestone” padangomis, dėl kurių Jungtinėse Amerikos Valstijose buvo sužeista daugiau kaip 700 žmonių ir žuvo 174 . Šis defektas buvo vienas mirtiniausių automobilių pramonės istorijoje ir gerokai pakenkė modelio reputacijai.

Ford Explorer 2005

Dodge Journey

Dodge Journey, ypač 2009 ir 2010 m. modelių, taip pat nerekomenduojama pirkti antrinėje rinkoje. Debiutiniais 2009 m. automobilį aptemdė elektros sistemos problemos, dėl kurių kilo ir sutriko uždegimo jungiklių veikimas. 2010 m. modelyje atsirado naujų problemų, susijusių su oro pagalvėmis ir laidų jungtimis. Naujausios „Journey” versijos taip pat nėra malonios savininkams: prasta važiavimo kokybė, prasta stabdžių reakcija ir didelis posvyris posūkiuose daro šį visureigį nepageidaujamu pasirinkimu.

Nissan Murano

2003 m. „Nissan Murano” išsiskiria bepakope transmisija „Xtronic” (CVT), kuri, nors ir buvo naujoviška, sukėlė daug problemų. Užstrigimas, nereagavimas į akceleratoriaus reakciją ir retkarčiais prarandama galia suteikė šiam modeliui prastą reputaciją. Nepaisant laikui bėgant patobulintų CVT sistemų, ankstyvieji „Murano” modeliai tebėra problemiški ir jų reikėtų vengti perkant naudotą automobilį.

Lincoln Aviator

Nuo pat debiuto 2003 m. „Lincoln Aviator” susidūrė su daugybe patikimumo problemų, kurios tęsiasi iki šiol. m. modelis dažnai įvardijamas kaip vienas blogiausių savo klasėje, jo patikimumas įvertintas vienu balu iš penkių. Pagrindiniai nusiskundimai yra susiję su , transmisija ir dažų nusilupimu.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius ir specialistas darbo bei verslo srityse. Taip pat domiuosi namų statyba ir nekilnojamuoju turtu. Susisiekti galite el. paštu: adomas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą