Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Įvyko antrasis ChatGPT sistemos sutrikimas per parą

Donatas Varnas

Sutrikimas įvyko DI (dirbtinio intelekto) paslaugose ChatGPT, Claude, ir Perplexity. Vartotojai skundėsi dėl šių paslaugų neveikimo. Ekspertai neatmeta galimybės, kad antrąją ChatGPT per dieną sutrikimą galėjo sukelti didelio masto kibernetinė , atskleidusi sistemos pažeidžiamumą įvairioms problemoms.

Pirmieji pranešimai apie naują ChatGPT sutrikimą ir nepasiekiamumą pradėjo plūsti apie 17:30. Tūkstančiai vartotojų, tiek naudojančių mobiliąją programėlę, tiek ChatGPT internetinę versiją, skundėsi dėl ryšio trūkumo ir atsakymų nebuvimo. Apie tuo pačiu metu kai kurie vartotojai susidūrė su problemomis naudodami Gemini. Be to, neveikė ir Claude paslauga iš kompanijos Anthropic.

Iki 20:17 patvirtino, kad ChatGPT problema išspręsta ir paslauga vėl prieinama vartotojams. Taip pat iki 20:30 buvo atstatyta Claude ir Perplexity AI veikla.

Pasak The Verge, tai jau antrasis didelio masto ChatGPT sutrikimas per parą. Ir tai ne pirmosios problemos per pastaruosius mėnesius. Praėjusių metų lapkritį paslauga neveikė apie 90 minučių, kas paveikė ir OpenAI API. Tuomet priežastimi buvo įvardyta ataka. Taip pat praėjusį mėnesį buvo sutrikusi ChatGPT paieškos funkcija dėl problemų Microsoft sistemoje. Neveikė ir Copilot paslauga.

Ekspertai mano, kad šiandieninis didelis sutrikimas galėjo būti susijęs su staigiu ChatGPT ir kitų ŠI modelių populiarumo augimu per pastaruosius mėnesius. Kompanijos turi didinti skaičiavimo pajėgumus, kad užtikrintų stabilią paslaugų veiklą esant dideliam apkrovimui. Taip pat galbūt vėl kalbama apie koordinuotą ataką. Laukiama oficialaus komentarų iš kompanijų atstovų.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą