Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Izraelis šiandien pasirašys dujų susitarimą su Europa

Duju tiekimas Europai
Mindaugas Bružas

ir šiandien pasirašys gamtinių dujų eksporto susitarimą, pranešė Izraelio energetikos ministerija. ES mano, kad Izraelis galėtų tapti nauju dujų šaltiniu. Apie tai pranešė „Reuters”.

Naujas dujų tiekėjas Europai – Izraelis

Duju kainos 2021 2022

Europos Sąjunga tikisi, kad po Rusijos invazijos į Ukrainą Izraelis padės sumažinti jos energetinę priklausomybę nuo Rusijos, antradienį, birželio 14 d., Jeruzalėje pareiškė Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen.

„Norime stiprinti bendradarbiavimą su Izraeliu energetikos srityje”, – sakė ji bendrame brifinge su Izraelio ministru pirmininku Naftali Bennett.

Ji teigė, kad ES yra „didžiausia ir svarbiausia Rusijos energijos tiekimo klientė”, tačiau invazija paskatino bloką nusigręžti nuo Rusijos iškastinio kuro, be kita ko, padidinti gamtinių dujų importą iš rytinės Viduržemio jūros regiono dalies.

Von der Leyen trečiadienį sakė, kad 27 ES, Izraelis ir Egiptas pasirašys susitarimo memorandumą, pagal kurį Izraelis eksportuos gamtines dujas vamzdynu į Egiptą, kur jos bus perdirbtos į suskystintas gamtines dujas (SGD) ir tiekiamos ES valstybėms narėms.

Primename, kad per kelerius ateinančius metus Izraelis ketina padvigubinti gavybą nuo maždaug 20 mlrd. kubinių metrų iki maždaug 40 mlrd. kubinių metrų, nes išplės dabartinius projektus ir pradės eksploatuoti naujus telkinius.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą