Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

JAV tarnybos skambina pavojaus varpais – prieš rinkimus bus daroma didelė įtaka pasitelkiant DI

Kaipkada.lt

Likus vos šešiems mėnesiams iki m. JAV rinkimų, federalinės žvalgybos ir saugumo agentūros jau skambina pavojaus varpais. Jos įspėja JAV įstatymų leidėjus, kad Amerikos užsienio priešininkai vėl bandys daryti įtaką rinkimams naudodami naujausias dirbtinio intelekto (DI) inovacijas.

Nacionalinės žvalgybos direktorė Avril Haynes Senato Žvalgybos komiteto posėdyje įstatymų leidėjams sakė, kad federaliniai, valstijų ir vietos rinkimų pareigūnai susidurs su didėjančiomis užsienio priešininkų grėsmėmis.

Pasak A. Haynes, „dirbtinio intelekto gali sukurti tikroviškas „gilias klastotes”, nukreiptas prieš kandidatus.

Pavyzdžiui, per praėjusį rinkimų ciklą generatyvinis dirbtinis intelektas jau buvo naudojamas bandant pakenkti konkrečioms kampanijoms ir rinkimų procesui.

Šiais metais „ išlieka aktyviausia išorine grėsme mūsų rinkimams”, – sakė Haynes.

Pasak jos, vienas iš Rusijos tikslų bus įtikinti visuomenę nepalaikyti Ukrainos kare. Haynes pažymėjo, kad Rusijos tikslai „apima pasitikėjimo JAV demokratinėmis institucijomis mažinimą, socialinės ir politinės atskirties Jungtinėse Valstijose didinimą ir Vakarų paramos Ukrainai mažinimą”.

Šiam tikslui Rusija naudoja „didelį daugialypės terpės įtakos aparatą”, kurį sudaro valstybinė žiniasklaida, žvalgybos tarnybos ir internetiniai troliai.

Be to, , Iranas ir kitos šalys taip pat bando paveikti Amerikos rinkėjus.

Tą pačią dieną, kai Haynes apibūdino problemą, Senato komitetas priėmė tris įstatymų projektus, kuriais siekiama apsaugoti rinkimus nuo nesąžiningo dirbtinio intelekto. Be to, dviejų partijų senatorių grupė paskelbė veiksmų planą, Kongresas turėtų reguliuoti dirbtinio intelekto technologijas.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Rašyti komentarą