Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Jei persikelsite gyventi į Italijos Toskanos regioną, gausite nuo 10 000 iki 30 000 eurų

Mindaugas Bružas

Italijos Toskanos regiono valdžia pradėjo naują programą, pagal kurią mokės už tai, kad persikėlė ten gyventi. Apie tai praneša „Business Insider„.

 

, pavadinta „ kalnuose”, pradėta įgyvendinti birželio mėnesį, dalis pastangų stabilizuoti mažėjantį regiono gyventojų skaičių. Įsteigtas bendras 2 800 000 eurų fondas, iš kurio bus mokama tiems, kurie nuspręs apsigyventi regiono kaimo vietovėse.

Iš šio fondo žmonėms bus mokamos nuo 10 000 iki 30 000 eurų stipendijos, kad jie galėtų persikelti į Toskaną ir atnaujinti kaimo namą, kuriame apsigyvens.

„Tikslas – skatinti kalnų vietovių persikėlimą ir socialinį bei ekonominį atsinaujinimą”, – praneša organizatoriai.

Subsidija turėtų padengti 50 proc. namo, esančio viename iš 76 Toskanos miestelių, turinčių mažiau nei 5 000 gyventojų, renovacijos išlaidų. Tarp jų – daugiau ar mažiau garsus San Kasčiano dei Bagni, garsėjantis terminiais baseinais, Mikelandželo Kapresė, to paties vardo renesanso dailininko gimtinė, ir Kaprajos Izolos sala.

Programa gali pasinaudoti patys italai, ES piliečiai, taip pat trečiųjų šalių piliečiai, turintys ne trumpesnį kaip 10 metų ilgalaikį leidimą gyventi ES. Pareiškėjai, atitinkantys reikalavimus, turi įsipareigoti Toskanos nekilnojamąjį turtą paversti savo pagrindiniais namais.

Paraiškos dalyvauti programoje teikiamos iki liepos 27 d.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą