Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Jei Putinas pasieks pergalę Ukrainoje, iš šalies išvyks apie 20 mln. piliečių – Forbes

Jei Rusija laimės, 20 milijonų žmonių paliks Ukrainą / Koliažas
Mindaugas Bružas

Apie 20 mln. ukrainiečių emigruos iš šalies, jei Rusijos Vladimiras laimės karą. Apie tai „Forbes” skiltyje rašo žurnalistas, imigracijos teisininkas Andy Semotukas.

Jis primena, kad šią savaitę minimos antrosios Rusijos invazijos į Ukrainą metinės. Nuo 2022 m. vasario 24 d. savo šalį paliko daugiau kaip šeši milijonai ukrainiečių, iš jų daugiau kaip 270 000 legaliai persikėlė į JAV.

„Dauguma tarptautinių ekspertų sutinka, kad net imigracijos požiūriu Rusijos invazija buvo humanitarinis košmaras. Tačiau remiantis tuo, kas dabar vyksta Vašingtone, ši migracija buvo tik preliudija to, kas dar laukia ateityje”, – rašo autorius.

Pasak jo, taip yra dėl to, kad praėjusią savaitę Atstovų Rūmų pirmininkas Maikas Džonsonas (Mike Johnson) nepateikė balsavimui įstatymo projekto dėl pagalbos Ukrainai ir paskelbė pertrauką.

„Įvykiai Europoje yra pernelyg nuspėjami. Vos tik Putinas užkariaus Ukrainą, jis užpuls Baltijos šalis – neva siekdamas apsaugoti ten gyvenančias rusų mažumas, – o tada ir Lenkiją. Iš tiesų jis tai yra sakęs. bus įtrauktas į karą. Patinka mums tai ar ne, bet net jei Trumpas vėl taps prezidentu, amerikiečių kariai bus pašaukti į mūšį Europos žemėje. Galime prognozuoti, kad – finansiniai, ekonominiai, kraujo ir prakaito – bus milžiniški”, – sakė ekspertas.

Jo nuomone, turint omenyje, kad nuo invazijos pradžios iš Ukrainos jau išvyko šeši milijonai žmonių, o aštuoni milijonai buvo priversti palikti šalies viduje, jei dabar laimės V. Putinas, į Vakarus pabėgs daugiau nei 20 milijonų ukrainiečių.

„Remiantis skaičiavimais, kiek kainuos iš Ukrainos į Europą išvykstantys pabėgėliai, jei laimės , ir darant prielaidą, kad migrantų bus daugiau nei 20 milijonų, išlaidos gali viršyti 1 trilijoną JAV dolerių per metus. Net jei išvyktų tik trys ar keturi milijonai, našta būtų labai didelė. …. Kitaip tariant, naujas ilgalaikis šaltasis karas su Rusija, į kurį įsitrauktų ir JAV, per dešimt metų galėtų kainuoti apie 4 trilijonus JAV dolerių ar daugiau”, – prognozavo Semotiukas.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą