Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Jos atneša nesėkmę: 5 spalvos, kurių negalima naudoti interjere

Mindaugas Bružas

Yra keletas atspalvių, kurie žmonėms dažnai sukelia nerimą ir stresą, taip pat pritraukia rūpesčių į namus. Pakalbėkime apie tai išsamiau. yra galingas psichologinis įrankis. Atmosfera bute turi įtakos žmogaus elgesiui ir sveikatai. daro didelę įtaką nuotaikai ir savijautai. Vienos spalvos sukelia susijaudinimą ar nerimą, kitos atpalaiduoja.

Raudona

Raudona yra energijos, jėgos ir aistros spalva. Šis atspalvis didina apetitą, todėl dažnai naudojamas restoranuose ar greito maisto logotipuose.

Tačiau jei namų interjere bus naudojama raudona spalva, tai neigiamai atsilieps žmogaus sveikatai, gali atsirasti , padažnėti pulsas, pakilti temperatūra. Geriau nenaudoti atspalvio pagrindinės spalvos kambaryje. Ryški spalva puikiai tinka tik akcentiniam dekorui.

Geltona

Sodri ir intensyvi geltona yra viena iš labiausiai gerbiamų spalvų, nes ji yra neatsiejamai susijusi su nervų sistema. Šio ryškaus atspalvio perteklius sukelia dirginimą ir diskomfortą.

Tačiau anksčiau, dėl ochros pigmento prieinamumo, spalva buvo plačiai naudojama mene. Senovės egiptiečiai ryškiai geltoną spalvą siejo su auksu ir tokia spalva vaizdavo savo dievus. Tačiau jau XIV amžiuje jis pradėjo simbolizuoti išdavystę ir pavydą.

Spalvos interjere

Ruda

Kaip ir kiti tamsūs atspalviai, ruda dažnai siejama su neigiamomis emocijomis, tokiomis kaip nerimas. Dėl jos pertekliaus bute erdvė gali atrodyti šalta, vieniša ir atšiauri.

Pasirodo ruda spalva jau seniai įtraukta į klasikinių interjero spalvų sąrašą. Ši spalva pasižymi elegancija ir rafinuotumu. Dizaineriai rekomenduoja rudą derinti su kitais atspalviais. Tai atitrauks dėmesį nuo neigiamų konotacijų, susijusių su atspalviu.

Pilka

Ši spalva yra ant ribos tarp juodos ir baltos. Pilka spalva asocijuojasi su niūria savijauta, , liūdesiu. Interjere pilka spalva puikiai tinka tik pagrindui, nes spalva derinama su beveik visais ryškiais atspalviais.

Kad butas būtų jaukus, naudokite rožinius arba oranžinius atspalvius. Pilka puikiai atrodys su kitomis paprastomis spalvomis, tokiomis kaip balta ir ruda.

Balta

Kaip ir dauguma spalvų, balta turi teigiamų ir neigiamų savybių. Kiekvienoje  kultūroje  balta spalva sukelia skirtingas  asociacijas. Pavyzdžiui, Vakarų šalyse balta spalva reiškia grynumą ir erdvę. Tai vestuvių ir švenčių spalva. Nors Rytų kultūroje balta spalva asocijuojasi su mirtimi ir liūdesiu. Dažnai naudojamas gedulo ritualuose.

Baltos spalvos perteklius interjere gali sukelti vienišumo ir tuštumos jausmą. Tačiau ši spalva yra puikus pagrindas, kuriame galima derinti beveik visus spalvinius akcentus. Ryškių elementų pagalba net ir su šiuo atspalviu galite sukurti jaukią ir patogią erdvę.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą