Nudegimai ir nešvarios sienos – dažnos riebalų purslų keptuvėje pasekmės. Yra keletas įdomių būdų, kaip išvengti šių nemalonių situacijų.
Kepant dažnai pasitaiko, kad riebalai purslai išsilieja į visas puses. Turėtumėte žinoti, kad taip yra dėl to, kad yra vandens. Šis skystis garuoja veikiant aukštai temperatūrai, o susidūręs su karštais riebalais išsiveržia. Dėl to galite nusideginti, o virtuvė taps nešvari.
Kaip išvengti nepageidaujamų pasekmių naudojant aliejų?
Jei nenorime po kepimo valyti virtuvės ir gydyti nudegimų, turėtume žinoti, ką daryti, kad riebalai nepurslotų. Pasirodo, kiekvienas iš mūsų namuose turi keletą pagrindinių produktų, kurie susidoros su šiuo nemaloniu reiškiniu.
Pavyzdžiui, druska labai gerai sugeria vandenį. Taigi įdėkite į keptuvę žiupsnį druskos, tada įpilkite aliejaus. Įkaitinkite keptuvę ir pradėkite kepti. Taip išvengsite, kad termiškai apdorojant maistą riebalai išsibarstytų į visas puses.
Actas, kaip ir druska, taip pat puikiai sugeria drėgmę. Prieš kepant tiesiog patepkite juo keptuvę. Naudokite popierinį rankšluostį sudrėkintą actu. Tada įpilkite aliejaus ir įkaitinkite keptuvę.
Ką dar verta prisiminti?
Taip pat labai svarbu prieš kepant maistą tinkamai nusausinti. Tam naudokite popierinį rankšluostį. Be to, keptuvėje neturi būti nė lašo vandens. Šie keli paprasti žingsniai sumažins riziką, kad kepant riebalai perdegs.