Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Jokiu būdu neišmeskite česnako lukštų: juos galite panaudoti

Mindaugas Bružas

Esame įpratę česnako dėti į daugelį patiekalų ir iš karto išmesti jo lukštus. Pasirodo česnako lukštai gali būti naudingi, tad nevertėtų jų išmesti. Pristatome 3 variantus, kur galite juos panaudoti.

Kam reikės česnako lukštų?

Sode

Lukšte yra daug antioksidantų ir vitaminų C, K ir E. Tai leidžia būti puikia natūralia trąša. Lukštai gali būti dedami į jūsų namų kompostą, todėl jums nereikės pirkti brangių chemikalų, kad apsaugotumėte savo sodą.

- Reklama -

Kitas panaudojimo variantas – pasigaminti natūralų nuovirą, kuris turės priešgrybelinių savybių. 100 gramų lukštų pavirkite litre vandens 30 minučių, palikite atvėsti ir perkoškite. Paruoštu skysčiu rekomenduojama purkšti įvairių medžių lapus.

Rožės

Jei jūsų gėlės kenčia nuo amarų, česnako lukštai padės. Tiesiog paskleiskite juos aplink rožes. To pakanka norint pamatyti rezultatą per trumpą laiką.

Morkos

Susidūrėte su greito morkų puvimo šaldytuve ar namuose problema? Norint to išvengti, pakanka daržoves apibarstyti lukštais. Tai prailgins jų galiojimo laiką.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą