Kokybiška mėsa kainuoja – tai dažna tiesa, su kuria sunku ginčytis. Šio patarimo dėka, lengvai sužinosite ar jūsų perkamoje mėsoje nėra cheminių preparatų.
Kaip pagal kvapą ir prisilietimą nustatyti mėsos šviežumą?
Pirma, perkant tam tikrą gyvūno dalį, reikėtų atkreipti dėmesį į mėsos aromatą. Įprasta mėsa nekvepia niekuo kitu, išskyrus mėsą – tai yra, nėra puvinio, pelėsio ar rūgšties kvapų ir atspalvių. Neturėtų būti aštrių aromatų ir jų negalima ignoruoti.
Geri kiaulienos ar jautienos gabalai taip pat nelimpa prie rankų – žalia mėsa būna lipni tik sugedusi. Be to, galite paimti kiaulienos, jautienos ar vištienos gabalėlį ir paspausti jį pirštu. Įdubimas ant šviežios mėsos greitai išsilygins.
Kaip išsiaiškinti ar mėsa nėra prikimšta chemijos?
Patyrusios šeimininkės pasidalijo įdomiu triuku, kaip suprasti, kad vištiena yra sugedusi, jautienos pasenusi, o kiauliena „prikimšta“ priedų ir konservantų. Šis metodas tinka bet kokiai skerdenai. Technika paprasta:
- paprašykite pardavėjo nupjauti jums nedidelį mėsos gabalėlį;
- paimkite ir priklijuokite ant dantų krapštuko ar degtuko;
- padekite mėsą.
Jei mėsa gera, per 10–15 sekundžių pamatysite, kaip gabalas pradėjo degti aplink kraštus, skleisdamas malonų kepsnio aromatą. Prastos kokybės ar sugedusi mėsa pradės putoti, išsiskirs tamsios spalvos sultys ar net nemalonus puvinio kvapas. Toks “life hack” padės per pusę minutės apsispręsti, kokią kokybišką prekę tau bando parduoti.