Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Juodąjį penktadienį žmonija sumušė pirkinių rekordą: kiek buvo išleista pinigų?

Mindaugas Bružas
Per Juodąjį penktadienį visame pasaulyje buvo išleista 70,9 mlrd. dolerių

Analitikai apibendrino praėjusią savaitę visame pasaulyje vykusio Juodojo penktadienio, lapkričio 24 d., rezultatus. Jis žymi sezoninių nuolaidų ir pasiruošimo Kalėdoms pradžią. rodo, kad šiemet pardavėjai gavo rekordinį pelną. Šaltinis: TechCrunch

Tradicinis jaudulys dėl nuolaidų ir sparčiai plintantys patogesni atsiskaitymo būdai tapo precedento neturinčių internetinių išpardavimų „Juodąjį penktadienį” varomąja jėga. Pasak šaltinių, rekordai buvo sumušti ne tik JAV, bet ir visame pasaulyje.

- Reklama -

Kiek uždirbo pardavėjai?

Jungtinėse Valstijose pirkėjai išleido 9,8 mlrd. dolerių, t. y. 7,5 proc. daugiau nei pernai. Remiantis „ Analytics” duomenimis, šis skaičius pranoko Padėkos dienos augimą (5,6 mlrd. dolerių, arba 5,5 % daugiau nei pernai). Tai taip pat šiek tiek daugiau nei prognozavo analitikai – jie tikėjosi 9,6 mlrd. dolerių.

Kompanija „Salesforce”, kuri naudoja kitokius rodiklius nei „Adobe” ir teigia, kad skaičiuoja maždaug 1,5 mlrd. vartotojų sandorius, taip pat pranešė, kad „Juodojo penktadienio” internetiniai pardavimai viršijo visus lūkesčius.

Juodąjį penktadienį žmonija sumušė pirkinių rekordą

Visame pasaulyje buvo išleista 70,9 mlrd. dolerių.

Bendrovė „Adobe” bendradarbiauja su šimtais internetinių parduotuvių ir teigia, kad jos skaičiavimai pagrįsti daugiau nei 1 trilijonu apsilankymų JAV mažmeninės prekybos svetainėse, maždaug 100 mln. produktų judėjimu ir 18 produktų kategorijų.

Analitikai taip pat pažymėjo, kad nors šiais metais yra mažesnė (3 %, palyginti su 7 % pernai), ekonominis neapibrėžtumas ir toliau veikia vartotojus, kurie vis dažniau renkasi atidėtą mokėjimą, t. y. kreditą arba išsimokėtinai.

- Reklama -

Štai keletas įdomių faktų apie m. juodąjį penktadienį:

  • 5,3 mlrd. JAV dolerių pardavimų sudarė išmaniųjų telefonų pardavimai. Tai yra 10,4 proc. daugiau nei 2022 m.
  • Dauguma žmonių renkasi standartinį pristatymą, o ne skubų pristatymą, nes dažniausiai šią dieną perkama dovanoms gruodžio pabaigoje, Kalėdoms.
  • Rekordinis 79 % viso apsipirkimo srauto – tiek naršymo, tiek pirkimo – buvo atlikta iš mobiliųjų telefonų.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą