Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Juokas gydo širdį ir mažina stresą – naujas mokslininkų tyrimas

Mindaugas Bružas

Tai pirmasis atsitiktinių imčių klinikinis , kuriame vertinama juoko koronarine širdies liga sergantiems pacientams. Paaiškėjo, kad juoko terapija gali padidinti širdies ir kraujagyslių sistemos, įskaitant širdį, plaučius, arterijas ir venas, funkcinį pajėgumą.

, tarp kurių buvo ir Marco Saffi iš Porto Alegrės klinikos Brazilijoje, nustatė, kad pacientams, sergantiems koronarine širdies liga, kuriems buvo taikoma juoko terapija, sumažėjo uždegimas ir pagerėjo sveikatos rodikliai.

Jie nustatė, kad juoko terapijos seansai gali paskatinti paciento širdies viduje esančių audinių išsiplėtimą, dėl to gali padidėti deguonies srautas organizme.

Mokslininkai atliko klinikinį tyrimą su 26 suaugusiais žmonėmis, matuodami jų deguonies suvartojimą ir pagrindinės arterijos išsiplėtimą padidėjus kraujo srautui.

Tyrimas parodė, kad padidėjo maksimalus deguonies suvartojimas organizme ir pagerėjo audinių funkcija, taip pat organizmo uždegimo žymenys.

Naujosios išvados atitinka ankstesnius tyrimus, rodančius, kad geras juoko seansas priverčia organizmą gaminti endorfinus – hormonus, mažinančius stresą ir uždegimą bei padedančius atsipalaiduoti širdžiai ir kraujagyslėms.

Remdamiesi naujaisiais rezultatais, pristatytais didžiausioje pasaulyje kardiologų konferencijoje, tyrėjai teigia, kad juoko terapija gali būti „veiksminga širdies reabilitacijos forma šiai pacientų grupei”.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą