Mažai žmonių pagalvoja apie saulėgrąžų aliejaus butelio dizaino ypatybes. Dažniausiai žmonės jį pila į stiklinį indą su dozatoriumi, arba naudoja kaip įprasta iš butelio. Sužinokite viską apie apie aliejaus butelio dizaino ypatybes ir kaip aliejų naudoti virtuvėje teisingai.
Teisingas aliejaus butelio „žiedo“ naudojimas
Dauguma žmonių atsukę aliejaus butelio kamštelį baltą plastikinę dalį išmeta į šiukšlinę. Viskas dėl to, kad šie žmonės nežino, kam skirtas baltas žiedas. Tikrasis jo tikslas gali jus nustebinti. Išsiaiškinkime, kaip jį teisingai naudoti.
Taigi, atidarykite aliejaus buteliuką ir nuplėškite baltą „žiedą“. Tada pasukite jį kilpa žemyn ir įkiškite į kakliuką atgal. Pamatysite, kad ši dalis dabar veikia kaip dozatorius. Jo dėka žymiai sumažės aliejaus sąnaudos.
Įpjovimai butelio kakliuke
Dar viena naudinga detalė, apie kurią žino ne visi – specialūs įpjovimai butelio kakliuke. Iš pradžių gali atrodyti, kad jie reikalingi matuojamam aliejaus suvartojimui, tačiau taip nėra.
Aliejaus gamintojai sugalvojo, kad įsigytą dozatorių galima įkišti į kaklelį – štai kodėl augalinio aliejaus buteliuke reikalingos šios angos. Plastikiniai „čiuptuvai“ turi tokią formą, kuri leidžia pritvirtinti dozatorių iš viršaus.
Ką reiškia dangtelio spalva?
Išsiaiškinkime, ką reiškia alyvuogių aliejaus dangtelio spalva. Paprastai tokiu būdu gamintojas nurodo, kokiam naudojimui šios rūšies aliejus tinka. Kepimui geriau rinktis buteliuką su raudonu dangteliu, salotoms – žalią, o universalus aliejus ženklinamas geltonu dangteliu.
Žinodami šias paprastas taisykles, ne tik supaprastinsite gaminimo procesą, bet ir sutaupysite pinigų.