Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Ką daryti, jei iš kondicionieriaus laša vanduo: paprastas problemos sprendimas

Mindaugas Bružas

Oro kondicionieriai ir kiti prietaisai reikalauja reguliarios ir savalaikės techninės priežiūros, todėl neignoruokite jos, kad jie tarnautų kuo ilgiau.

Kartais eksploatacijos metu oro gali pradėti pratekėti. Dėl to gali sušlapti ir kiti interjero daiktai. Taigi šiandien išsiaiškinsime, ką daryti, jei iš oro kondicionieriaus įrenginio laša , ir panagrinėsime nuotėkio priežastis tiek patalpos viduje, tiek išorėje.

Vandens nutekėjimas iš oro kondicionieriaus paprastai yra normalus reiškinys, nes jam veikiant susidaro kondensatas ir jis turi kažkur nutekėti. Jei viskas veikia taip, turėtų, kondensatas kaupiasi specialiame dėkle, iš kurio išteka per nutekamąjį vamzdį į lauką.

Ar tai normalu, kai iš kondicionieriaus išorinio bloko laša vanduo?

Kai kalbame apie tai, kodėl iš kondicionieriaus išorinio bloko laša vanduo, pirmiausia reikia suprasti, kas vyksta. Juk jei jį įjungėte šildymo režimu („Heat”, „Šiluma”), normalu, kad iš išorinio bloko vamzdelio laša vanduo. Ant šilumokaičio susidaro kondensatas.

Kondicionierius - išorinis blokas

Kodėl iš kondicionieriaus bėga vanduo ir kaip pačiam tai sutvarkyti?

Dabar sustokime ties klausimu, kodėl namuose iš kondicionieriaus laša vanduo. Priežasčių, dėl kurių tai gali įvykti, yra daug.

Viena iš jų gali būti užsikimšęs drenažo vamzdis, todėl jį reikia išvalyti.

Kitas variantas gali būti to vamzdžio pažeidimas – pavyzdžiui, įtrūkimas arba atsilaisvinusi jungtis. Pažeidimo atveju vamzdį reikia pakeisti, o antruoju atveju pakanka užsandarinti „jungtis”. Beje, įtrūkti gali ne tik vamzdžiai, bet ir nutekėjimo indas.

Taip pat vanduo gali pratekėti dėl freono nuotėkio. Tokiu atveju skambinkite į techninės priežiūros centrą ir laukite specialistų. Jie suras nuotėkio vietą, ją užsandarins ir pripildys sistemą šių dujų iki reikiamo slėgio. Beje, jei freono nepakanka, vanduo iš kondicionieriaus pradeda lašėti jį išjungus, nes užšąla šilumokaitis / garintuvas. O išjungus kondicionierių, susikaupęs greitai pradeda tirpti ir išteka vanduo.

Taip pat patartina kreiptis į meistrą, jei užsikimšę nutekamieji kanalai. Tačiau tokiu atveju galite pabandyti tai padaryti patys ir išvalyti angą plona vielute.

Kartais problemos priežastis gali būti ne prietaiso ar kitų dalių defektai, o… žmogaus klaida. Tiksliau, netinkamas įrengimas, dėl kurio vanduo teka ne į nutekėjimo vamzdį, o ant jūsų tapetų.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą