Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Ką daryti, jei kraujuoja dantenos?

Ka daryti jeigu kraujuoja dantenos
Mindaugas Bružas

Daugiau nei trečdalis gyventojų kenčia nuo dantenų kraujavimo. Kuo pavojingas šis simptomas ir ką daryti. Apie tai skaitykite šiame straipsnyje.

Kraujuojančios dantenos – ligos pranašas?

Pirmiausia reikia apsilankyti pas odontologą. Kraujavimo priežastys gali būti labai skirtingos ir rodyti įvairias burnos ir apskritai kūno patologijas.

Dažniausiai pasitaikančios yra gingivitas ir periodontitas (uždegiminė dantenų liga) dėl prastos higienos. Jei taip yra, dantis turėtų profesionaliai ir pradėti rūpintis jų priežiūra namuose. Be to, gydytojas gali nurodyti skalauti antiseptiniais tirpalais, vartoti antibiotikus ir priešuždegiminius vaistus. Kartais dantų šepetėlio pakeitimas gali padėti pašalinti dantenų kraujavimą. Per kietas gali pažeisti jautrius dantenų audinius.

Dantys

Prastos kokybės vainikėliai, nepatogūs išimami dantų protezai ar blogai pritaikyti ortodontiniai aparatai taip pat gali sukelti dantenų kraujavimą. Sprendimas – tinkami dantų protezai ir sąkandį koreguojančių aparatų keitimas.

Kraujavimas iš dantenų gali būti virškinimo trakto, endokrininės ar imuninės sistemos sutrikimų simptomas. Jei dantų priežastis atmesta, gali būti protinga kreiptis į gydytoją specialistą.

Be to, daugelis moterų šią problemą patiria nėštumo metu dėl padidėjusio jautrumo. Taip yra dėl hormoninių pokyčių. Šios problemos galima išvengti tinkamai rūpinantis burnos , valant dantis siūlu ir drėkinant.


Taip pat skaitykite:

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą