Ką daryti, jeigu mielinė tešla nekyla: virėjai patarė, ką daryti

Mindaugas Bružas
1 Min Read

Daugelis žmonių bent kartą susidūrė su tuo, kad tešla nepakilo. Kulinarijos ekspertai pasiūlė paprastą gudrybę, padėsiančią išspręsti šią problemą.

Mielinė tešla gali nekilti dėl kelių priežasčių. Pirma, svarbu atkreipti dėmesį į mielių galiojimo laiką. Taip pat reikia griežtai laikytis jų laikymo sąlygų. Be to, kepimui su mielėmis geriau naudoti kvietinius miltus. Tačiau prieš tai jie turi būti persijoti. Tuomet tešla bus minkšta ir su oro burbuliukais.

Tešla nekils, jei naudosite šaltą sviestą. Jis turi būti kambario temperatūros. Tešla taip pat „suglebs”, jei įdėsite daug cukraus.

Kaip išspręsti šią problemą?

Yra paprastas būdas, padedantis atgaivinti suglebusią tešlą.

Įkaitinkite orkaitę iki 50 laipsnių temperatūros. Ant apatinio aukšto padėkite kepimo skardą su vandeniu, o tešlą padėkite šiek tiek aukščiau.

Uždarykite dureles ir palaukite, kol tešla pakils.

Galite apsieiti ir be orkaitės. Supilkite į skardą karštą vandenį ir uždenkite rankšluosčiu. Ant viršaus sudėkite ir ant jų tešlą suvyniotą į rankšluostį.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Share This Article
Follow:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Leave a comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *