Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Ką galima paruošti iš braškių: 4 geriausi receptai su pirmosiomis vasaros uogomis

Mindaugas Bružas

– pirmoji vasaros , kuri parduotuvių lentynose ir ūkininkų turgeliuose pradeda pasirodyti jau gegužės pabaigoje. Skaitykite KAIPKADA.LT straipsnį apie skanius braškių patiekalus, kuriuos galima greitai paruošti.

Kuo naudingos braškės?

Braškių uogose yra daug vitaminų (A, C, PP, B, E, K), taip pat skaidulų, obuolių ir folio rūgšties, karotinoidų, žmogaus sveikatai būtinų mikroelementų (cinko, geležies, natrio, magnio, kalcio) . Braškių naudą įrodė gydytojai. Šios uogos turi nedidelį kalorijų kiekį, todėl gali būti įtrauktos į diabeto ir nutukimo dietą.

Braškės turi antioksidacinių savybių. Jų sudėtyje yra antocianinų ir ellaginės rūgšties, todėl kasdienis šios uogos naudojimas padeda išvengti uždegiminių procesų organizme. Braškės turėtų būti naudojamos kraujui atnaujinti ir širdies veiklai pagerinti. Jau seniai įrodyta, kad braškės gerina nuotaiką.

Ar gali pakenkti braškės?

Braškės yra stiprus alergenas, todėl jų negalima duoti alergiškiems ir mažiems vaikams. Juose yra daug folio rūgšties, todėl draudžiamos sergant opalige, gastritu ir inkstų ligomis.

Braškių patiekalai: 4 geriausi receptai

Braškių uogienė „Penkios minutės”

Jums reikės:

  • 600 g cukraus;
  • 1 kg braškių (nepernokusių).

Uogas reikia gerai nuplauti, atsargiai nuimti žalias dalis. Perkelti į gana gilų dubenį ir pabarstyti cukrumi. Dėti į šaldytuvą ir palikti 5-8 valandoms.

Po to dubenį padėkite ant ugnies, užvirkite. Nuolat maišykite ir užvirę virkite dar 5 minutes. Nepamirškite pašalinti putų. Paruoštą uogienę supilstykite į sterilizuotus stiklainius, susukite sterilizuotais dangteliais, apverskite ir apvyniokite antklode. Palaukite, kol visiškai atvės.

 

Virtiniai su braškėmis ant vandens

Norėdami paruošti tešlą, jums reikia:

  • 3/4 puodelio vandens;
  • 2 puodeliai kvietinių miltų;
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus;
  • 1 vištienos kiaušinis;
  • 1/3 arbatinio šaukštelio druskos.

Įdarui:

  • 1,5 šaukšto cukraus;
  • 300 g braškių.

Giliame dubenyje sumaišykite šaltą vandenį ir kiaušinį. Suberkite cukrų ir druską, gerai išmaišykite šakute. Išsijokite miltus, užminkykite tešlą. Tešla neturėtų būti per daug minkšta, elastinga. Paruoštą tešlą sudėkite į maišelį ir padėkite į šaldiklį 10 minučių.

Dabar pats ruošti įdarą. Braškes reikia nuplauti, pašalinti žalias dalis. Supjaustykite, sudėkite į dubenį ir pabarstykite cukrumi.

Išimkite tešlą iš šaldiklio, padalinkite į 4 dalis, susukite į vamzdelius. Kiekvieną iš jų supjaustykite vienodais gabalėliais, tada susukite į rutuliukus. Kiekvieną rutuliuką pamirkę miltuose, plonai iškočiokite. Į vidų įdėkite 1 valgomąjį šaukštą braškių. Jei uogos išskyrė sulčių, pirmiausia jas reikia nusausinti. Suformuokite kukulius ir virkite pasūdytame verdančiame vandenyje 5-7 minutes.

Braškių, ridikėlių ir rukolos salotos

Reikalingi ingredientai:

Ridikėlius ir braškes supjaustykite gabalėliais ir dėkite į dubenį. Rukolos lapus nuplaukite, sudėkite į tą patį dubenį. Sutarkuokite parmezaną. Pagardinkite aliejumi, druska ir pipirais.

Patiekalai su braškėmis

Braškių kompotas: tradicinis receptas

Norėdami paruošti skanų kompotą, jums reikės:

  • 6 kg braškių;
  • 4 litrai vandens;
  • 1-1,5 kg cukraus.

Uogas kruopščiai nuplaukite, sudėkite į kiaurasamtį. Palaukite, kol vanduo visiškai nutekės. Sudėkite ingredientus į iš anksto sterilizuotus stiklainius (stiklainiai turi būti užpildyti 2/3).

Dabar reikia virti sirupą. Norėdami tai padaryti, keptuvėje užvirinkite vandenį, palaipsniui įpilkite cukraus ir palaukite, kol jis visiškai ištirps. Karštą sirupą supilkite į stiklainius ir uždenkite metaliniais dangteliais.

Sterilizuokite kompotą stiklainiuose 10 minučių. Kiekvieną indą apverskite, uždenkite antklode ir leiskite atvėsti.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą