Tinkamas receptas padės apelsinų žieveles paversti kažkuo skaniu, todėl nulupę citrusinius vaisius neskubėkite jų išmesti į šiukšlių dėžę. Vietoj to atidėkite jas į šalį, kad pagamintumėte neįprastą uogienę:
- 400 g apelsinų žievelių;
- 300 g cukraus;
- 1 žiupsnelis citrinos rūgšties.
Ingredientų nėra daug, todėl negaiškite laiko ir pradėkite gaminti.
Citrusinių vaisių žieveles supjaustykite maždaug 8 cm ilgio ir 1 cm pločio juostelėmis. Kiekvieną juostelę suvyniokite taip, kad susidarytų figūra, primenanti sraigę.
Sudėkite žieveles į puodą ir užpilkite vandeniu taip, kad skystis apsemtų. Palaukite, kol turinys užvirs, tada toliau virkite žieveles dar 20 minučių ir nusausinkite.
Dabar žieveles užpilkite šaltu vandeniu. Tą pačią procedūrą pakartokite dar keturis kartus.
Dabar jau pradedame ruošti sirupą: į puodą supilkite cukrų ir įpilkite 300 ml vandens. Maišydami virkite sirupą, kol cukrus ištirps, tada sudėkite apelsinų žieveles ir užvirinkite.
Įdėkite citrinos rūgšties, virkite dar 30-35 minutes ir supilkite uogienę į stiklainius. Atminkite, kad stiklainiai turi būti sterilizuoti. Apelsinų žievelių uogienę laikykite vėsioje vietoje.