Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Ką gaminti su apelsinų žievelėmis: svečiai bus šokiruoti

Mindaugas Bružas

Tinkamas padės apelsinų žieveles paversti kažkuo skaniu, todėl nulupę citrusinius neskubėkite jų išmesti į šiukšlių dėžę. Vietoj to atidėkite jas į šalį, kad pagamintumėte neįprastą uogienę:

  • 400 g apelsinų žievelių;
  • 300 g cukraus;
  • 1 žiupsnelis rūgšties.

Ingredientų nėra daug, todėl negaiškite laiko ir pradėkite gaminti.

Citrusinių vaisių žieveles supjaustykite maždaug 8 cm ilgio ir 1 cm pločio juostelėmis. Kiekvieną juostelę suvyniokite taip, kad susidarytų figūra, primenanti sraigę.

Sudėkite žieveles į puodą ir užpilkite vandeniu taip, kad skystis apsemtų. Palaukite, kol užvirs, tada toliau virkite žieveles dar 20 minučių ir nusausinkite.

Dabar žieveles užpilkite šaltu vandeniu. Tą pačią procedūrą pakartokite dar keturis kartus.

Dabar jau pradedame ruošti sirupą: į puodą supilkite cukrų ir įpilkite 300 ml vandens. Maišydami virkite sirupą, kol ištirps, tada sudėkite apelsinų žieveles ir užvirinkite.

Įdėkite citrinos rūgšties, virkite dar 30-35 minutes ir supilkite uogienę į stiklainius. Atminkite, kad stiklainiai turi būti sterilizuoti. Apelsinų žievelių uogienę laikykite vėsioje vietoje.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą