Kiaušiniai yra skanus ir sveikas produktas, kurį galima naudoti įvairiuose patiekaluose. Tačiau kartais gali būti sunku nulupti kiaušinius po virimo. Lukštas gali prilipti prie baltymo.
Pateikiame keletą patarimų, kurie padės lengvai nulupti kiaušinius po virimo:
- Kiaušinius užpilkite šaltu vandeniu ir virkite sūdytame vandenyje. Tai padės lengviau nulupti lukštą. Į 1 litrą vandens įdėkite 1 valgomąjį šaukštą druskos.
- Kiaušinius virkite ne ilgiau kaip 10 minučių. Jei kiaušinius virsite ilgiau, lukštai taps kietesni ir juos bus sunkiau nulupti.
- Išvirtus kiaušinius iš karto panardinkite į šaltą vandenį. Tai padės dar lengviau nulupti lukštą.
- Jei norite, kad lukštas puikiai atsiskirtų, prieš virdami kiaušinius keliose vietose pradurkite adata. Taip vanduo prasiskverbs į kiaušinį ir lukštas lengviau nusilups.