Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Ką rudenį dėti į arbatą imunitetui stiprinti? Tai padės apsisaugoti nuo virusų

Sandra Alšauskienė

Šiame straipsnyje pateikiame keletą skanių arbatų, kurios puikiai tiks sveikatos gerinimo profilaktikai. Šios arbatos padeda palaikyti sveiką ir gerą imuninę sistemą.

Erškėtuogių arbata

Erškėtuogių arbata gali padėti sustiprinti imuninę sistemą dėl joje esančių vitaminų C ir A, taip pat antioksidantų ir kitų maistinių medžiagų. Šviežias arba džiovintas uogas nuplaukite, užplikykite karštu vandeniu, bet be krapų, ir palikite 10-15 min. užvirti, įdėkite medaus ir mėgaukitės.

Žibuoklių žiedų arbata

Žibuoklių žiedų arbata gali būti labai naudinga sveikatai dėl joje esančių maistingųjų medžiagų. Šioje arbatoje gausu vitaminų C, A, E ir B grupės vitaminų, taip pat antioksidantų, kurie padeda kovoti su stresu ir oksidaciniais procesais organizme. Ji padeda stiprinti imuninę sistemą ir išvengti ligų, ypač šaltuoju metų laiku.

Šią arbatą paruošti labai paprasta – šviežius arba šaldytus žiedus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 10 minučių užvirti, pagal skonį įmaišykite medaus arba cukraus ir mėgaukitės arbata.

Arbata padės sustiprinti imunitetą

Spanguolės su apelsinais

Neatsiejama uoga kiekvienuose namuose prasidėjus rudeniui. Visi iš vaikystės prisimename spanguolių gėrimus, kuriuos ruošdavo , kai stengdavomės sumažinti temperatūrą. Natūralios spanguolių pasižymi stipriu antimikrobiniu poveikiu, todėl spanguoles galite naudoti peršalimo ligų profilaktikai ištisus metus. Užplikykite juodosios arba žaliosios arbatos, įpilkite prieš tai išspaustų spanguolių sulčių ir atskieskite apelsinų sultimis, kad pasigamintumėte vitaminų bombą.

Spygliuočių arbata

Naudingas, nors ir specifinis, . Be to, kad padeda kovoti su infekcijomis, po mėnesio reguliaraus šios arbatos vartojimo galite pastebėti senėjimą stabdantį poveikį. Reikia nuplauti stiklinę pušų spyglių, juos susmulkinti ir užpilti keliomis stiklinėmis verdančio vandens. Tuomet įpilti šaukštelį medaus ir šiek tiek sulčių. Sumaišykite ir įpilkite į šiltą arbatą.

Šaltalankių arbata

Itin sveikas gėrimas, ypač jei negalite pakęsti bet kokio imbiero. Šaltalankis bus puikus pakaitalas. Net jei jau pasigavote infekciją, šis gėrimas padės keliskart greičiau atsistoti ant kojų. Arbatą lengva paruošti – sumalkite šaltalankius maišytuvu ir įmaišykite kelis šaukštelius cinamono bei medaus. Mišinį įpilkite į karštą arbatą.

 

Ši medžiaga skirta tik bendrai informacijai ir neturėtų būti naudojama diagnozės ar medicininio patarimo pagrindas. Šioje svetainėje pateikiamos publikacijos yra pagrįstos naujausiais aktualiais ir moksliškai pagrįstais medicinos srities tyrimais. Vis dėlto, jei jums reikia diagnozės ar medicininio patarimo, būtinai kreipkitės į gydytoją ar specialistą.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis. Susisiekti galite el. paštu: sandra@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą