Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Ką veikti lauke?

Partnerio turinys

Šylantys ir gerėjantys tarsi kviečia vis daugiau laiko praleisti ne namuose, tarp keturių sienų, bet lauke. Ne paslaptis, jog šviesa yra tai, kas padeda palaikyti gerą nuotaiką ir psichologinę būseną, o grynas oras stiprina imunitetą bei suteikia daugiau energijos. Kaip bebūtų, nors priežasčių, kodėl verta išeiti iš namų, yra tikrai ne viena, kartais gali būti sunku sugalvoti, kokiomis smagiomis veiklomis galima užsiimti lauke. Tad, jei tokioje situacijoje atsidūrėte ir jūs, šiame straipsnyje pateiksime keletą smagių idėjų, ką būtų galima nuveikti savo namų kieme ar sode.

Suorganizuokite pikniką

Viena iš veiklų, kuria galima užsiimti ne tik savo namų kieme, bet ir pasiriktoje gamtos vietoje – suorganizuoti pikniką. Žinoma, tokiu atveju įsitikinkite, ar vieta yra pritaikyta iškylavimui bei ar joje yra įrengtos laužavietės. Jei viskas atitinka jūsų turimus poreikius, nieko nelaukite ir sukvieskite visus savo šeimos narius, artimiausius draugus bei surenkite tikrų tikriausią grilio vakarėlį! Į šią veiklą galite įtraukti ne tik suaugusius, bet ir pačius mažiausius dalyvius – kartu išrinkite, kuo vaišinsite svečius, ar kartu pagaminkite užkandžius.

Įrenkite pramogų zoną vaikams

Jei turite mažų vaikų, galite pamąstyti apie galimybę savo namų kieme įrengti būtent jiems pritaikytą pramogų, žaidimų zoną. Tam gali idealiai tikti įvairūs žaidimų nameliai, čiuožyklos, smėlio dėžės ar batutai. Pastarieji yra itin mėgstamas pasirinkimas tarp tėvų, kadangi jie gali būti pačių įvairiausių dydžių. Būtent dėl to, nepriklausomai nuo turimo sklypo, šį elementą visai nesunku pritaikyti ir savo namų kieme. Jei susidomėjote, turėkite omenyje, jog kokybišką batutą labai gera kaina galite įsigyti iš pigu.lt. Čia visos prekės yra atrinktos itin kruopščiai, todėl, kad ir kurią iš jų pasirinksite, tikrai nepasigailėsite!

Žaidimai ir pramogos lauke

Išbandykite daržininkystę

Visuomet svajojote namų kieme ar sode užsiauginti savą derlių? Tuomet nieko nelaukite ir išbandykite daržininkystę. Tai – puikus laiko praleidimo būdas, kuris atneš nemažą naudą jūsų šeimai – galėsite džiaugtis šviežiomis, skaniomis ir ekologiškomis daržovėmis. Net jei niekuomet nesate bandę kažko panašaus, nepergyvenkite! Pradžiai pasirinkite tokias daržoves, kurias būtų gana nesunku auginti. Tai gali būti: morkos, burokėliai, ridikėliai, , žirneliai bei kita. Pasirinkimas – išties platus, tad gerai pagalvokite, kokios labiausiai patinka jūsų šeimai ir ką iš jų tikrai suvartosite.

Mankštinkitės

Laukas gali būti ideali vieta pasimankštinti. Raskite savo kieme ramų kampelį, kuriame galėtumėte užsiimti joga, pilatesu, kalanetika ar tiesiog atlikti įprastus, kasdienius pratimus. Kiemą paversdami treniruočių erdve, užmegsite stiprų ryšį su jus supančia aplinka, geriau sutelksite dėmesį į kvėpavimą bei judesius. Žolės pojūtis po kojomis, paukščių čiulbėjimas ar žaliuojanti augmenija padės atsipalaiduoti ir nuraminti protą, kas yra itin aktualu šiuolaikiniame pasaulyje, kai gyvenimo tempas yra toks didelis. Taip pat šie užsiėmimai lauke bus gera proga papildyti vitamino D atsargas, kuris yra labai svarbus mūsų imunitetui ar gerai psichologinei būsenai. Jei susidomėjote, pasirūpinkite reikiama įranga: jogos kilimėliu, svareliais ar kitomis jums reikalingomis priemonėmis, ir treniruotėms lauke jau būsite pasiruošę!

Įsirenkite baseiną savo kieme

Karštą vasaros dieną turbūt daugelis pasvajoja apie baseiną ir mirkimą vėsiame vandenyje. Tačiau ar susimąstėte, jog tai gali būti visai nesunkiai pasiekiama? Šiuo metu rinkoje galima rasti daugybę skirtingo dydžio, formos ar net medžiagų baseinų, tad nepriklausomai nuo to, koks yra jūsų sklypo dydis ar kokį biudžetą baseinui galite skirti, nesunkiai išsirinksite sau tinkamiausią opciją. Įsitikinkite tuo patys ir pasižvalgykite baseino įrangos čia: https://pigu.lt/lt/lauko-baseinai.

Turėdami baseiną, galėsite ne tik patys mėgautis laiku jame, atsipalaiduoti bei atsigaivinti karštą vasaros dieną, bet ir užimti vaikus, kartu žaisti įvairius vandens žaidimus ar net rengti vakarėlius prie baseino. Galimybių – tikrai ne viena, todėl baseinas gali puikiai papildyti kiekvienos šeimos laisvalaikį.

Išmėginkite įvairius lauko žaidimus

Galiausiai, dar viena idėja, ką galima nuveikti savame kieme – užsiimti įvairiais lauko žaidimais. Tam galite suburti visą šeimą ar artimiausius draugus bei taip pasimėgauti geru oru ir kokybišku laiku kartu. Priklausomai nuo turimų norų, galite rinktis iš tokių žaidimų, kaip badmintonas, tinklinis, krepšinis, kroketas, petankė, bei daugybės kitų. Kad ir kurį iš šių žaidimų pasirinksite, galite nė neabejoti –  jis leis smagiai praleisti laiką ir suartins visus dalyvaujančius. Žinoma, visu inventoriumi, reikalingu išsirinktai veiklai, pasirūpinkite iš anksto – ar tai būtų krepšinio lankas ir kamuolys, ar badmintono raketės ir plunksnelės.

Tikimės, jog šis straipsnis buvo naudingas bei leido pasisemti daugiau idėjų, ką galima veikti savame kieme. Net jei vis dar dvejojate dėl tam tikros veiklos, nebijokite ir ją išbandykite – tik taip suprasite, koks užsiėmimas bus mieliausias jūsų širdžiai. Gi radus patinkančią veiklą, leisti laiką gryname ore norėsis kur kas dažniau!

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Rašyti komentarą