Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Ką veikti sode birželio mėnesį: patarimai sodininkams

Mindaugas Bružas

Atrodytų, kad atėjus vasarai galima pailsėti nuo sodo darbų. Paprastai aktyviausiai tvarkomas . Tačiau ir vasarą yra darbų, kuriuos reikia atlikti. Jei pavasarį nespėjote atlikti genėjimo ir pašalinti sausų ar nušalusių šakų, birželis – pats metas tai padaryti. Nes sausos šakos gerai išsiskiria tarp gyvų.

Ką veikti sode birželį?

Galite dauginti krūmus. Jei aviečių krūmas aukštesnis nei 1 m, nupjaukite šakų viršūnes, kad jos išsišakotų, tada rugpjūtį sulauksite gausaus derliaus.

- Reklama -

Tuo metu serbentų ir aviečių krūmus galite patręšti mėšlu. 2-3 kg 1 kvadratiniam metrui. Būtent birželio mėnesį ant aviečių gali pasireikšti liga, vadinama pilkuoju puviniu. Prevencijai patariama avietynus ar serbentus pabarstyti medžio pelenais, o lapus – specialiais tirpalais.

Birželio mėnesį kriaušes ir obelis galima purkšti nuo miltligės ir vabzdžių kenkėjų. Laikykitės laistymo taisyklių. Būtent birželį augalams gali trūkti drėgmės. Išpurenkite dirvą ir palaistykite piktžoles. Jei vaismedžiai turi šaknų ūglių, reikia jų atsikratyti.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą