Kad automobilis veiktų 20 metų: vairuotojai atskleidė paslaptį, kaip tinkamai prižiūrėti variklį

Automobilio patikimumas ir ilgaamžiškumas – tai savybės, kurios pirmiausia patraukia daugumą vairuotojų perkant transporto priemonę. Tačiau daugelis pamiršta, kad šiuo klausimu itin svarbus yra savininko požiūris į automobilį. Specialistai atkreipė dėmesį į keletą taisyklių, kurių reikėtų laikytis, jei norite, kad jūsų be rimtų gedimų važinėtų 20 metų.

Reguliariai keiskite variklio alyvą

Variklio alyvą reikėtų periodiškai keisti kas 6-8 tūkstančius kilometrų. Taip sulėtinamas detalių dėvėjimasis, išvengiama perkaitimo ir mašina gali veikti optimaliomis sąlygomis.

Reguliariai keiskite antifrizą

Žiemą skystis apsaugo aušinimo sistemą nuo užšalimo, o vasarą – nuo variklio perkaitimo. Antifrizą reikėtų keisti kas dvejus metus.

Palaikykite radiatoriaus švarą

Laikui bėgant radiatorių gali užkimšti , purvas, smulkios šiukšlės, ir kiti teršalai. Jei jis ilgai nevalomas, nustos atlikti savo funkciją ir pradės perkaisti.

Reguliariai keiskite filtrus

Filtrai turėtų būti keičiami po kiekvieno alyvos keitimo. Taip siekiama, kad į alyvą ir degalus nepatektų teršalų, ir taip apsaugoti mašiną nuo nenumatytų gedimų.

Prižiūrėkite degalų purkštukus

ir nuosėdos gali užkimšti purkštukus, o tai ilgainiui gali lemti brangiai kainuojantį remontą.

Laiku keiskite variklio diržą

Tai dar viena eksploatacinė medžiaga, kurią reikia reguliariai keisti. Laikui bėgant diržas praranda savo lankstumą ir elastingumą. Jei jis nutrūksta važiuojant, gali tekti visiškai pakeisti variklį, o tai kainuos daug pinigų.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius ir specialistas darbo bei verslo srityse. Taip pat domiuosi namų statyba ir nekilnojamuoju turtu. Susisiekti galite el. paštu: adomas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Išeiti iš AMP versijos