Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kada keisti žiemines padangas į vasarines: svarbu žinoti kiekvienam vairuotojui

Adomas Račkauskas

Prasidėjus pavasariui ir atšilus, automobilių savininkų laukia nauja užduotis – pakeisti žiemines padangas į vasarines. Tai reikia padaryti tinkamu laiku ir šio momento negalima praleisti, kad išvengtumėte nemalonumų.

Kodėl ir kada reikia keisti padangas – paprastas paaiškinimas

Akivaizdu, kad padangas reikia keisti joms susidėvėjus, kad sumažėtų rizika patekti į avariją stabdant ar aktyviai manevruojant. Padangų keitimas pagal sezoną taip pat susijęs su saugumu: žieminės reikalingos važiuojant ant sniego, jos turi būti tinkamos sudėties ir protektoriaus rašto. Vasarinės padangos šaltyje stipriai sukietėja, o tai gresia automobilio kontrolės praradimu. Jei vairuotojas pamiršo pasikeisti žiemines padangas į vasarines, jos taps labai minkštos, o protektorius greitai deformuosis. Dėl to padangų labai greitai genda. Be to žieminės padangos skirtos ne aukštesnei 7 laipsnių temperatūrai.

Lietuvoje žiemines (dygliuotas) padangas reikia pakeisti į vasarines nuo 1 iki 10 dienos.
  • KET 229 punktas: Nuo balandžio 10 d. iki spalio 31 d. draudžiama eksploatuoti transporto su dygliuotomis padangomis. Šiltuoju metų laiku rekomenduojama eksploatuoti transporto priemones su vasarinėmis padangomis. Žiemos sąlygoms užsitęsus, dygliuotų padangų naudojimas gali būti pratęstas susisiekimo ministro įsakymu.

 

Taip pat skaitykite:

Kada keisti vasarines ar žiemines padangas 2023?

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius ir specialistas darbo bei verslo srityse. Taip pat domiuosi namų statyba ir nekilnojamuoju turtu. Susisiekti galite el. paštu: adomas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą