Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kada prasideda karosų sezonas: pasiruoškite beprotiškam laimikiui

Odeta Bartkevičiūtė

Ar žinote kokių orų reikia karosų žvejybai, kad gautumėte didelį laimikį? Patyrę žvejai ne visada gali nuspėti rezultatą. Beveik visos mėgsta šiltą vandenį, o tai geras ženklas žvejams, nes šiltame vandenyje žuvys greičiau virškina maistą ir plaukia maitintis. Ekspertai teigia, kad karosai gerai kimba esant 12-30 laipsnių Celsijaus oro temperatūrai, tačiau norint sulaukti gero laimikio, reikėtų palaukti, kol vidutinė bus 20-23 laipsniai.

Patyręs žvejys savo „YouTube” kanale papasakojo apie žvejybos atidarymą m. . Jis taip pat pasidalijo, kokį masalą žuvims geriausia naudoti.

Geriausias masalas karosams

Ekspertai teigia, kad karosų masale turėtų būti sausainių. Dažnai jį galima naudoti tiesiog vandenyje pamirkytus saldžius vanilinius sausainius ar čius. Į karosų masalą taip pat galima dėti kukurūzų, avižinių dribsnių ir daugelio kitų grūdinių kultūrų:

  • Karosai mėgsta anyžių, vanilės ir kitus saldžius kvapus.
  • Taip pat galite naudoti žirnius. Žirniai turi savitą kvapą, kurį žuvys mėgsta.
  • Žuvys taip pat mėgsta česnako kvapą.
  • Jei karosus gaudysite su tešla, būtinai į ją įdėkite šiek tiek medaus.

Kai pavasarį prasideda karosų kibimas

Norėdami sugauti kuo daugiau karosų, turėtumėte žinoti, kad įprastas kibimas prasideda balandžio viduryje. Šiuo laikotarpiu žvejojant geriau pirmenybę teikti plūdinei meškerei.

Esant 8 laipsnių Celsijaus vandens temperatūrai karosai pamažu pradeda rodyti aktyvumą, o sušilus vandeniui iki 12-15 laipsnių garantuojamas išskirtinis laimikis.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

TEMOS:
Pasidalinkite šiuo straipsniu
Gamtos mokslų specialistė. Rašau straipsnius KAIPKADA.LT svetainei apie mūsų planetos gamtą, augmeniją ir gyvūnus. Susisiekti galite el. paštu: odeta@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą