Nuo to, kada nuskinsite obuolius, priklauso, kiek ilgai jie bus laikomi ir koks bus jų skonis. Taigi šis momentas labai svarbus. Obuolių skynimas yra mėgstamiausia jų auginimo dalis. Juk pagaliau galėsite mėgautis derliumi. Tereikia žinoti, kada galėsite tai padaryti.
Kada laikas skinti obuolius?
Ankstyvųjų veislių arba vasariniai obuoliai, kaip jie dar vadinami, pradedami skinti liepos ir rugpjūčio mėnesiais. Jie gali stovėti neilgai – iki 1 mėnesio. Taigi vaisius reikia nedelsiant suvalgyti, taip pat iš jų galima gaminti kompotus ir uogienes.
Rudeninės veislės prinoksta iki rugpjūčio vidurio arba rugsėjo pradžios. Jos taip pat laikomos 1 mėnesį. Juos galite naudoti suktinukams. Tačiau kuo ilgiau jie stovi, tuo prastesnio skonio yra. Laikui bėgant jie tampa visiškai minkšti ir saldūs.
Vėlyvieji arba žieminiai obuoliai skinami rugsėjo viduryje ir spalio pradžioje. Jie išsilaiko ilgiausiai – iki pavasario, t. y. ilgai laikomi. Geriausiai jie atsiskleidžia praėjus 1,2-2 mėnesiams po derliaus nuėmimo. Nors iš pradžių jie gali atrodyti visiškai kieti.
Taip pat atkreipkite dėmesį į išorinius požymius. Tai taip pat yra rodiklis.
Jei obuolio odelė turi veislei būdingą spalvą, tai rodo, kad obuolį jau galima skinti. Dažnai jos turėtų būti sodriai raudonos arba geltonai raudonos spalvos.
Yra vienas paprastas derliaus nuėmimo indikatorius. Obuoliai turėtų lengvai atsiskirti nuo šakos. Tai reiškia, kad jie jau prinokę.
Jei paspaudus pirštu į obuolį atsiranda įdubimas, bet odelė nenutrūksta, obuolį jau galima skinti.