Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kada skinti rudeninius obuolius: sužinokite pirmieji

Mindaugas Bružas

Nuo to, nuskinsite obuolius, priklauso, kiek ilgai jie bus laikomi ir koks bus jų . Taigi šis momentas labai svarbus. Obuolių skynimas yra mėgstamiausia jų auginimo dalis. Juk pagaliau galėsite mėgautis derliumi. Tereikia žinoti, kada galėsite tai padaryti.

Kada laikas skinti obuolius?

Ankstyvųjų veislių arba vasariniai , jie dar vadinami, pradedami skinti liepos ir rugpjūčio mėnesiais. Jie gali stovėti neilgai – iki 1 mėnesio. Taigi reikia nedelsiant suvalgyti, taip pat iš jų galima gaminti kompotus ir uogienes.

Rudeninės veislės prinoksta iki rugpjūčio vidurio arba rugsėjo pradžios. Jos taip pat laikomos 1 mėnesį. Juos galite naudoti suktinukams. Tačiau kuo ilgiau jie stovi, tuo prastesnio skonio yra. Laikui bėgant jie tampa visiškai minkšti ir saldūs.

Prinokusių obuolių skynimas

Vėlyvieji arba žieminiai obuoliai skinami rugsėjo viduryje ir spalio pradžioje. Jie išsilaiko ilgiausiai – iki pavasario, t. y. ilgai laikomi. Geriausiai jie atsiskleidžia praėjus 1,2-2 mėnesiams po derliaus nuėmimo. Nors iš pradžių jie gali atrodyti visiškai kieti.

Taip pat atkreipkite dėmesį į išorinius požymius. Tai taip pat yra rodiklis.

Jei obuolio odelė turi veislei būdingą spalvą, tai rodo, kad obuolį jau galima skinti. Dažnai jos turėtų būti sodriai raudonos arba geltonai raudonos spalvos.

Yra vienas paprastas derliaus nuėmimo indikatorius. Obuoliai turėtų lengvai atsiskirti nuo šakos. Tai reiškia, kad jie jau prinokę.

Jei paspaudus pirštu į obuolį atsiranda įdubimas, bet odelė nenutrūksta, obuolį jau galima skinti.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą