Kaip apsaugoti savo augintinį šiltuoju metų laiku? Pagrindiniai pavojai

Mindaugas Bružas

Nepaisant visų šiltojo sezono privalumų, verta prisiminti, kokie pavojai gali laukti jūsų augintinių. Jūs esate atsakingi už savo augintinius ir tik jūs galite juos apsaugoti. Veterinarai papasakojo kokie pavojai gali kilti jūsų gyvūnui.

Perkaitimas saulėje

Daugelis gyvūnų savininkų nepaiso to, kad tai gali nutikti jų augintiniui, tačiau tai labai svarbu. Norint išvengti šio pavojaus, geriau vaikščioti anksti ryte arba prieš saulėlydį. Jei dieną reikia išeiti į lauką, pasiimkite vandens ir keturkojams suteikite galimybę pabūti pavėsyje.

Perkaitimas uždarame automobilyje

Atrodytų banalus dalykas, bet vis tiek yra tokių žmonių, kurie savo gyvūną palieka uždarose mašinose, kur nėra tarpo orui patekti. Taip gali tiesiog uždusti.

Vabzdžių įkandimai

Būtent šiltuoju metų laiku turėtumėte kuo dažniau apžiūrėti gyvūno kailį ar nėra erkių ir blusų. taip pat pavojingi – jiems įkandus gali pasireikšti alerginės reakcijos, kurios sukels diskomfortą. Be alergijos, įkandus gali kilti ir kitas pavojus – susirgti širdies kirmėlėmis (heartworm),o tai gali išprovokuoti trombozę.

Vasaros kaitra gyvūnams

Priversti valgyti daugiau nei norisi

Galite pastebėti, kad karštą dieną valgo mažiau. Tai normalu! Tokiu atveju tiesiog verta sumažinti jo porcijos tūrį.

Kailio priežiūra

Be jokios abejonės, svarbų vaidmenį atlieka gyvūnų vilna, tačiau vasarą šunis verta kirpti dažniau. Tai sumažins perkaitimo riziką.

Dažnos kelionės automobiliu

Stenkitės sumažinti kelionių su augintiniu skaičių, tačiau prireikus įsitikinkite, kad yra vandens, atidarykite langus arba įjunkite oro kondicionierių.

Be to, ilgai išbuvęs vienoje padėtyje, augintinis gali nualpti išėjęs į lauką, todėl būkite atsargūs.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą