Kaip apsisaugoti nuo internetinių sukčių: ekspertų patarimai kuriuos turėtų perskaityti kiekvienas interneto vartotojas

Sukčiavimas internete šiais laikais tampa vis didesne grėsme, todėl svarbu atkreipti dėmesį į saugumo , kad apsaugotumėte savo asmeninę informaciją. Pateikiame keletą svarbiausių žingsnių, kurie padės apsisaugoti nuo internetinių sukčių.

Neatskleiskite asmeninės informacijos

Venkite atskleisti asmeninę informaciją, pavyzdžiui, savo gyvenamosios vietos adresą, telefono numerius, paso duomenis ar banko duomenis, ypač nepatikrintose svetainėse arba bendraudami su nepažįstamais asmenimis.

 

Būkite atsargūs socialinėje žiniasklaidoje

Venkite pridėti nepažįstamus asmenis prie draugų ir dalintis asmenine . šią informaciją gali panaudoti sukčiavimui arba tapatybės klastojimui.

 

Patikrinkite svetainių saugumą

Prieš įvesdami asmeninę informaciją interneto svetainėje, įsitikinkite, kad ji užtikrina saugų ryšį. Saugų ryšį rodo adreso eilutėje esantis HTTPS ir pakabinama .

Neatidarykite įtartinų priedų ar nuorodų

Venkite atidarinėti priedus arba spausti įtartinas nuorodas el. laiškuose ar žinutėse. Taip elgiantis jūsų įrenginys gali būti užkrėstas kenkėjiškomis programomis.

 

Nuolat atnaujinkite savo programinę įrangą

Reguliariai atnaujinkite kompiuteryje ir mobiliuosiuose įrenginiuose esančią programinę įrangą. Atnaujinimais ištaisykite pažeidžiamumus, kuriais sukčiai gali pasinaudoti vykdydami atakas.

 

Šios paprastos, bet veiksmingos priemonės padės jums apsaugoti savo asmeninę informaciją ir išvengti galimų grėsmių kibernetinėje erdvėje. Būdami atsargūs ir budrūs internete galėsite naudotis jo teikiamais privalumais nerizikuodami tapti sukčiavimo auka.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Išeiti iš AMP versijos