Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip atpažinti pavojingas programėles „Android” ir „iPhone” telefonuose

Donatas Varnas

Atsiradus naujoms technologijoms ir milijonams išmaniųjų telefonų programėlių, „” ir „” telefonų savininkai susiduria su grėsme įdiegti pavojingas programėles, kurios gali pakenkti duomenų ir įrenginio saugumui.

„Play Protect” jau seniai reguliariai tikrina „Android” išmaniuosius telefonus ir planšetinius kompiuterius, o aptikusi problemų, praneša naudotojams. Svarbu suprasti, kad programa „Play Protect” yra skirta skenuoti ir aptikti kenkėjišką programinę įrangą „ Play” parduotuvėje, o ne trečiųjų šalių svetainėse, kuriose gali būti talpinamos mobiliosios programėlės.

Geriausias būdas apsaugoti savo įrenginį – atsisiųsti programėles tik iš „.

Yra keletas būdų patikrinti, ar programėlė yra patvirtinta „Play Protect”:

  • Norėdami pamatyti dabartinę nuskaitymo būseną ir įsitikinti, kad „Play Protect” įjungta, eikite į „Settings” > „Google” > „Security” > „Google Play Protect”. Čia rasite paskutinių atsisiųstų programėlių sąrašą ir galimybę įjungti arba išjungti paslaugą.
  • „Play Store” puslapyje ieškokite programos patvirtinimo piktogramos. Taip galėsite greitai patikrinti, ar programėlė saugi, jos neįdiegdami ir nelaukdami „Play Protect” skenavimo.
  • Net jei programėlė buvo saugi, kai pirmą kartą ją atsisiuntėte iš „Play Store”, įsilaužėliai gali bandyti į atnaujinimus įtraukti kenkėjišką kodą. Programa „Play Protect” suteikia galimybę patikrinti programėlių atnaujinimų saugumą. Atnaujinimų puslapyje bus rodomas pranešimas, kuriame bus nurodyta, kad atnaujinimas yra saugus, ir paskutinio tikrinimo laikas.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą