Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip atsikratyti kolorado vabalų – 5 paprasti, bet originalūs būdai

Mindaugas Bružas

Jei pastebėjote savo sklype kolorado vabalus, turite imtis priemonių. Apžvelgsime 5 būdus, atsikratyti kolorado vabalų: nuo cheminių medžiagų naudojimo iki biologinės kontrolės.

Kokią žalą jie daro?

Kenkėjai - kolorado vabalai

Kolorado vabalas yra vienas pavojingiausių pasėlių kenkėjų. Jis minta bulvių, baklažanų ir kitų Solanaceae augalų lapais ir daro didelę žalą pasėliams. Be to, kolorado vabalas gali greitai daugintis ir užkrėsti naujus žemės plotus.

Šiam kenkėjui kontroliuoti galima taikyti keletą veiksmingų metodų.

Pirmasis metodas – cheminių insekticidų, kuriais galima apdoroti augalus arba dirvožemį, naudojimas. Tačiau reikėtų nepamiršti, kad jie gali turėti neigiamą poveikį aplinkai ir žmonių sveikatai.

Antrasis būdas – naudoti mechaninius kontrolės metodus. Tai gali būti vabalų šalinimas rankomis arba lipnių juostų klijavimas ant augalų stiebų vabzdžiams gaudyti.

Trečiasis būdas – pritraukti natūralius kolorado vabalų priešus, pavyzdžiui, paukščius ir varles. Norėdami tai padaryti, galite sudaryti sąlygas šiems gyvūnams gyventi šalia bulvių.

Ketvirtasis metodas – naudoti biologinės apsaugos produktus. Pavyzdžiui, naudoti preparatus, kurių pagrindą sudaro Bacillus thuringiensis , blokuojančios vabalo virškinimo sistemą.

Kolorado vabalas yra vienas iš labiausiai paplitusių pasėlių kenkėjų. Jis gali padaryti didelę žalą jūsų sodui ar daržui.

Nepriklausomai nuo to, kurį metodą pasirinksite, svarbu kuo anksčiau imtis kovos, kad išvengtumėte žalos savo sodui ar daržui.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

TEMOS:
Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą