Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip atsikratyti skruzdėlių iš nuosavo namo ar buto?

Adomas Račkauskas

Šiltėjant orams pradeda veržtis į namus ieškodamos vandens ir maisto. Tačiau yra keletas natūralių būdų, jas išvyti iš namų.

Šiandien daugelis žmonių renkasi natūralesnes , o jos ne tik sumažina nuodingų cheminių medžiagų poveikį namuose, bet ilgainiui gali būti net geresnis sprendimas prieš vabzdžius.

Actas

Actas yra populiarus pasirinkimas dėl savo stiprių rūgštinių savybių. Reikia sumaišyti lygias acto ir vandens dalis ir išpurkšti skystį palei skruzdžių takus ir įėjimo vietas, kuriose yra skruzdėlių. Stiprus kvapas ir acto rūgštis „sutrikdo” skruzdžių uoslę. Dėl to joms tampa sunku orientuotis.

Citrina ir eteriniai aliejai

Pipirmėčių, arbatmedžio ir levandų eteriniai bei citrinų gerai atbaido skruzdes, išblaško jų pėdsakus ir susilpnina jų uoslę.

Šie aliejai taip pat pasižymi natūraliomis insekticidinėmis savybėmis ir gali padėti atbaidyti skruzdes sumaišius su vandeniu. Kitas puikus patarimas – eteriniame aliejuje pamirkyti vatos kamuoliukus ir padėti juos prie skruzdžių patekimo vietų. Tai ne tik atbaidys jas, bet ir namuose paskleis malonų kvapą. Kad kvapas išliktų stiprus, vatos kamuoliukus verta keisti kas kelias dienas.

Cinamonas

Skruzdėlės nekenčia ne tik stipraus cinamono kvapo, bet ir jo tekstūros. Tai puiki natūrali kliūtis, kuri taip pat gali sukurti malonų kvapą namuose. Namų savininkai gali pabarstyti cinamonu žinomus skruzdžių takus ir tai gali padėti jas atbaidyti.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius ir specialistas darbo bei verslo srityse. Taip pat domiuosi namų statyba ir nekilnojamuoju turtu. Susisiekti galite el. paštu: adomas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą