Kiekvienam iš mūsų svarbu, kad ant stalo būtų kokybiški produktai. Vienas iš svarbiausių produktų yra mėsa. Tačiau jei naudosite pasenusią ar sugedusią mėsą, tai gali kelti pavojų jūsų sveikatai. Mikroorganizmai, kurių gali būti tokioje mėsoje, sukelia vėmimą, viduriavimą ir vidurių pūtimą. Todėl labai svarbu žinoti, kaip nustatyti mėsos natūralumą ir šviežumą.
Tikriname mėsą dantų krapštuko pagalba
Siūlome paprastą ir greitą mėsos kokybės patikrinimo būdą. Tam jums reikės 10 x 10 cm folijos ir dantų krapštuko. Paprašykite pardavėjo nupjauti nedidelį mėsos gabalėlį ir uždėti ant dantų krapštuko. Tada padėkite tą gabalėlį virš folijos ir padėkite ant ugnies.
Jei tai natūrali mėsa, tada maždaug po 15 sekundžių ji apdegs iš kraštų, atsiras lengvi dūmai ir būdingas šašlykų kvapas. Jei tai nekokybiška mėsa, ji kvepės cheminiais priedais ir išskirs tamsios spalvos sultis. Tokios sultys burbuliuos ir net šiek tiek putos.
Šis procesas užtruks apie 30 sekundžių. Per šį laiką galėsite suprasti, ar turite natūralią mėsą, ar cheminę. Taigi nepamirškite pasinaudoti šiuo paprastu būdu patikrinti mėsą prieš pirkdami ją parduotuvėje.