Riešutų mėgėjai dažnai susiduria su dilema – kaip pasiekti riešutų branduolius, kad kevalo likučiai neskraidytų po visą kambarį, o pats riešuto branduolys liktų nepažeistas? Laimei, yra daugybė būdų, padėsiančių greitai ir saugiai išlukštenti bet kurį riešutą.
Replės
Norėdami išlukštenti lazdyno riešutą, suspauskite jį replėmis. Žnyples ir riešutą laikykite delne, kad lukštas nenukristų.
Plaktukas
Jei lazdyno riešutai labai kieti, sudėkite juos į maišelį, padėkite ant medinės lentelės ir lengvai trenkite plaktuku.
Šildymas
Kad riešutus būtų lengviau sulaužyti, negliaudytus riešutus sudėkite ant kepimo skardos ir 10 minučių kaitinkite orkaitėje. Tuomet kevalas taps lankstesnis.
Po to keptuvėje ant silpnos ugnies kepkite riešutus 5 minutes – kevalas kaip mat greitai nukris.