Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip bendrauti su kolegomis, kurių nemėgstate: veiksmingi patarimai, kaip pagerinti santykius darbe

Odeta Bartkevičiūtė

Deja, ne su visais žmonėmis galima užmegzti malonius ir tvirtus santykius. Jei darbe yra žmonių, su kurių nemėgstate, tai neigiamai veikia ir užduočių atlikimą, ir bendrą atmosferą kolektyve. Parengėme patarimų, kurie padės jums pagerinti santykius darbe ir sukurti jaukesnę aplinką.

Kompromisas

Jei jūsų santykiai su kolegomis įtempti, pasistenkite rasti kompromisą ir sutelkti dėmesį į bendrus tikslus. Nustatykite abipusių interesų sritis ir jomis remkitės bendradarbiaudami. Taip sukursite tvirtesnius darbinius santykius, nepaisant asmeninio priešiškumo.

Empatija

Svarbu suprasti kito asmens požiūrį ir stengtis suprasti jo motyvus. Atminkite, kad visi turi skirtingą patirtį ir požiūrius, kurie gali turėti įtakos tam tikriems sprendimams.

Kolegos darbe

Atviras bendravimas

Atviras ir pagarbus yra bet kokių santykių pagrindas. Svarbu nuoširdžiai išreikšti susirūpinimą dėl tam tikrų klausimų ar aplinkybių, išlaikant pagarbų toną. Venkite asmeninių išpuolių ir sutelkite dėmesį į užduotį.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Gamtos mokslų specialistė. Rašau straipsnius KAIPKADA.LT svetainei apie mūsų planetos gamtą, augmeniją ir gyvūnus. Susisiekti galite el. paštu: odeta@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą