Kaip elgtis, jeigu darbdavys nemoka žadėto atlyginimo?

Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) duomenimis, palyginti su 2022 m. I pusmečiu, 2023 m. I pusmetį ženkliai išaugo reikalavimų dėl darbo užmokesčio išieškojimo (gauta 946 prašymais daugiau). Nors dirbantis asmuo visuomet turėtų žinoti, kad kiekvieną mėnesį jis gaus nustatytą darbo užmokestį, kai kuriais atvejais darbdavys neišmoka atlyginimo dėl neaiškių priežasčių. Jūsų patogumui, šiame straipsnyje pateikiami keli , kokie žingsniai rekomenduojami sprendžiant tokią problemą.

Stenkitės išspręsti šią problemą taikiai

Pirmiausia, prieš imdamiesi bet kokių kitų veiksmų, pasikalbėkite su savo darbdaviu. Pokalbio metu būtinai turėkite su savimi darbo sutartį ir atlyginimo lapelius, kad pagrįstumėte savo algos neatitikimus. Galbūt taip išsiaiškinsite visus kilusius nesusipratimus ir kartu galėsite surasti sprendimą, kuris būtų naudingas ir jums, ir jūsų darbdaviui. Nepamirškite, efektyvi komunikacija – raktas į konstruktyvų atlyginimo ginčų sprendimą.

Pasinaudokite mediacija ginčui išspręsti

Jei pastebėjote, kad tiesioginis su darbdaviu nepasiteisina, pasinaudokite mediacija. Tai vienas iš alternatyvių ginčų sprendimo būdų, kur mediatoriai (tretieji nešališki asmenys) padeda abejoms šalims taikiai išspręsti ginčą dėl darbo užmokesčio. Pavyzdžiui, jei jūs dirbote viršvalandžius, bet darbdavys nesutinka sumokėti jums priklausomą atlyginimą, mediatoriai gali padėti pasiekti teisingą sprendimą ir pateikti objektyvius argumentus, išvengiant emocijomis grįstų diskusijų.

Kreipkitės į darbo teisės specialistus

Galiausiai, jei šios priemonės nepadėjo – kreipkitės pagalbos į profesionalius advokatus. Darbo teisės specialistai įvertins jūsų situaciją ir patars, geriausiai elgtis, kad gautumėte jums priklausomą darbo užmokestį. „Litkraft Solicitors“ – patyrę lietuviai advokatai Anglijoje – specializuojasi šioje srityje jau daugelį metų ir gali jums suteikti konsultaciją šiuo klausimu ne tik , bet ir tarp tautiečių populiarioje Jungtinėje Karalystėje.

Svarbiausia, nedelskite, jei jums darbdavys nesumoka viso ar dalies atlyginimo. Šiais laikais, panašu, tai gana aktuali problema, tačiau pasitelkę tam tikras kilusius ginčus galėsite išspręsti greičiau ir sklandžiau. Žinodami savo teises, galėsite tinkamai jas apginti ir išsikovoti jums priklausomą atlyginimą.

Share This Article
Leave a comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Išeiti iš AMP versijos