Štai geras patarimas. Jei kada nors atsidūrėte tokioje situacijoje, kai skrandis garsiai gurgia iš alkio, bet maistas toks karštas, kad degina liežuvį ir skruostus, ši gudrybė tikrai pravers. Žmonės sugalvojo neįtikėtinai paprastą, bet veikiančią gudrybę, kuri padės greičiau atvėsinti karštą maistą.
Idėja – prieš patiekiant patiekalą, lėkštę, kurioje bus maistas, kelioms minutėms įdėti į šaldiklį. Šalti indai padės daug greičiau atvėsinti maistą, todėl galėsite juo mėgautis nebijodami nudegti.
Šis metodas ypač naudingas, jei neturite daug laiko laukti, kol maistas atvės, arba jei labai norite valgyti dabar.
Šis būdas ypač naudingas ruošiant karštas sriubas, troškinius ar kitus patiekalus, kurių temperatūrai normalizuoti reikia ilgo laiko. Be to, šis „life hack” gali būti naudingas kavinėje ar restorane, jei reikia greitai atvėsinti karštą maistą prieš jį valgant.
Jei norite sutaupyti laiko ir pastangų, naudokitės šia paprasta ir veiksminga gudrybe, ir karštas maistas atvės daug greičiau.