Citrinų sultys yra nepakeičiamas maisto gaminimo ingredientas. Šios sultys naudojamos ruošiant padažus, marinatus ar desertus. Tačiau kai kuriems žmonėms pavyksta iš vienos citrinos išspausti dvigubai daugiau sulčių nei kitiems. Ir čia esmė net ne fizinėje jėgoje, o įgūdžiuose. Pakalbėkime apie paprastą triuką.
1 citrina – dvigubai daugiau sulčių: kaip?
Atkreipkite dėmesį, kad šios gudrybės nepadarys citrinos sultingesnės, tiesiog leis be didelių pastangų iš minkštimo išspausti žymiai daugiau sulčių. Norėdami tai padaryti, tiesiog pašildykite citriną. Tačiau, kaip?
Mikrobangų krosnelėje
Norėdami išspausti visas citrinos sultis, pakaitinkite citriną 15 sekundžių mikrobangų krosnelėje. Tas pats pasakytina apie apelsinus, mandarinus ir kitus citrusinius vaisius.
Po tokios procedūros citrina taps minkštesnė, to dėka bus galima išspausti dvigubai daugiau sulčių.
Yra ir kitas būdas išspausti citriną be sulčiaspaudės, jei neturite mikrobangų krosnelės.
Verdantis vanduo
Ką daryti:
- įdėkite citriną į dubenį ir iš visų pusių užpilkite verdančiu vandeniu;
- tada padėkite ant horizontalaus paviršiaus ir delnu spausdami iš viršaus, sukite citriną pirmyn ir atgal.
- belieka citriną supjaustyti dalimis ir virtuvinėmis žnyplėmis išspausti visas sultis.