Netrukus ateis vasara, o kartu su ja atkeliaus karštis ir drėgmė. Tai reiškia, kad dabar pats metas užšaldyti apelsinus. Taip yra todėl, kad kurį laiką šaldiklyje pabuvę citrusiniai vaisiai tampa gardžiu ir gaiviu gėrimu – geresniu už bet ką, ką galite rasti parduotuvių lentynose.
Kaip turbūt numanote, pirmasis žingsnis – užšaldyti apelsinus. Tai reikia padaryti, pirma, todėl, kad užšaldymas pašalina rūgštumą, ir, antra, todėl, kad perpjovus užšaldytus apelsinus, visos jų sultys lieka viduje.
Šaldiklyje apelsinai turėtų išbūti bent 2-3 valandas. Galite palikti juos šaldytuve per naktį.
Tada supjaustykite vaisius griežinėliais ir sumalkite juos blenderiu, virtuviniu kombainu arba mėsmale.
Cukrų ir citrinos rūgštį (berkite pagal skonį) ištirpinkite šiltame vandenyje ir šiuo mišiniu užpilkite supjaustytus apelsinus.
Išmaišykite ir įdėkite apelsinų koncentratą į šaldytuvą 1,5-2 valandoms, kad prisitrauktų.
Tada supilkite likusį vandenį, išmaišykite ir perkoškite sultis per sūrmaišį arba smulkų sietelį. Supilkite sultis į butelius arba stiklainius ir laikykite šaldytuve.
Šias apelsinų sultis gerkite atšaldytas.