Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip iš trijų apelsinų pagaminti penkis litrus natūralių sulčių?

Mindaugas Bružas

Netrukus ateis , o kartu su ja atkeliaus karštis ir drėgmė. Tai reiškia, kad dabar pats metas užšaldyti apelsinus. Taip yra todėl, kad kurį laiką šaldiklyje pabuvę citrusiniai tampa gardžiu ir gaiviu gėrimu – geresniu už bet ką, ką galite rasti parduotuvių lentynose.

turbūt numanote, pirmasis žingsnis – užšaldyti apelsinus. Tai reikia padaryti, pirma, todėl, kad užšaldymas pašalina rūgštumą, ir, antra, todėl, kad perpjovus užšaldytus apelsinus, visos jų sultys lieka viduje.

Šaldiklyje turėtų išbūti bent 2-3 valandas. Galite palikti juos šaldytuve per naktį.

Tada supjaustykite griežinėliais ir sumalkite juos blenderiu, virtuviniu kombainu arba mėsmale.

Cukrų ir citrinos rūgštį (berkite pagal skonį) ištirpinkite šiltame vandenyje ir šiuo mišiniu užpilkite supjaustytus apelsinus.

Išmaišykite ir įdėkite apelsinų koncentratą į šaldytuvą 1,5-2 valandoms, kad prisitrauktų.

Tada supilkite likusį vandenį, išmaišykite ir perkoškite sultis per sūrmaišį arba smulkų sietelį. Supilkite sultis į butelius arba stiklainius ir laikykite šaldytuve.

Šias apelsinų sultis gerkite atšaldytas.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą