Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip išrinkti kuprinę pradinukui?

Partnerio turinys

Nupirkti kuprinę, kuri geriausiai tiktų pradinių klasių mokiniui – nelengvas išš. Labai svarbu, kad ta kuprinė būtų idealiai pritaikyta prie mokinio. Visi sveria skirtingai ir yra kitokio ūgio, todėl tėvams pats svarbiausias žingsnis yra užtikrinti kokybę bei tinkamumą.

Didelė dalis 7 – 12 metų mokinių, nešiodami per daug sunkias kuprines, patiria nugaros skausmus. Reikia ne tik nupirkti tinkamo dydžio kuprinę, bet ir optimaliai sureguliuoti dirželius ir krauti knygas į ją kompaktiškai, kad pasiskirstytų tolygiai. Kuprines galite įsigyti tiek internetu, pavyzdžiui, Dolovija parduotuvėje, tiek ir apžiūrėti bei pasimatuoti jas fizinėje parduotuvėje.

- Reklama -

Venkite pirkti kuprines su vienu diržu per pečių juosta. Pradinukams geriausiai tinka su pakietintomis nugarėlėmis ir su paminkštintomis petnešomis ant abiejų pečių. Puiku, jeigu rasite kuprinę su papildomu krūtinės diržu – taip bus galima patogiau pasitaisyti ją ir išlaikyti svorį krūtinės srityje.

Vaikiško dydžio kuprinė tinkamiausia vaikams nuo 5 iki 10 metų. Paaugliai jau gali nešioti ir standartinio dydžio, tik, žinoma, taip pat svarbu, kad jos svoris nebūtų per didelis.

Kaip išsirinkti kuprinę

Patarimai, kurie pravers perkant naują kuprinę pradinukui

  • Ji turi būti pagaminta iš tvirtos medžiagos bei turėti sutvirtintą nugarėlę. Kuprinė turi būti reguliuojama, kad būtų galima ją pritaikyti individualiai prie vaiko.
  • Ji turi būti su paminkštintais petnešų diržais ir pageidautina su papildomu krūtinės diržu.
  • Svarbiausia, kad ji būtų tinkamo dydžio. Tikrai nereikia pirkti kuprinės išaugimui. Atsisėdus su ja, ji neturėtų išsikišti aukščiau už pečius.
  • Labai svarbu, kad kuprinės svoris nebūtų didesnis nei 10 procentų mokinio kūno masės. Pavyzdžiui, vaikas, kuris sveria 45 kilogramus, neturėtų nešiotis kuprinės, kuri sveria daugiau nei 4,5 kg. Pasikalbėkite su mokytojais, jeigu pamokų labai daug, galbūt yra galimybė dalį knygų tiesiog pasilikti mokykloje.

Kuprinės pritaikymas

  • Sunkiausi ir didžiausi nešuliai turi būti arčiausiai nugaros. Mažesnius daiktus galima laikyti papildomuose, mažuose skyreliuose arba pačiame kuprinės priekyje.
  • Pakelkite kuprinę kuo aukščiau vaiko nugaroje. Visas jos dydis turi įsiterpti tarp pečių ir juosmens.
  • Sureguliuokite petnešas taip, kad jos tinkamai priglustų, bet ir nebūtų pernelyg įtemptos. Vaikas turi jaustis patogiai.

Ir būtinai priminkite vaikui, kad kai jis kels kuprinę nuo žemės – sulenktų kelius ir tik tada iš lėto pakeltų ją. Šis patarimas galioja visiems nešuliams, tam, kad nesusižalotume.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Rašyti komentarą