Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip išsaugoti šviežius krapus žiemai: 4 skanūs ir sveiki būdai

Mindaugas Bružas

Švieži yra nepakeičiamas daugelio patiekalų ingredientas. Jie naudojami daugelyje patiekalų marinuojant, gaminant padažus ir prieskonius.
Krapų saugojimas žiemai gali būti ne tik naudingas, bet ir sutaupyti pinigų. Pateikiame kelis būdus, padėsiančius išsaugoti šviežius krapus, kad galėtumėte juos naudoti bet kuriuo metų laiku.

Šaldymas

Šviežių krapų užšaldymas yra greitas ir paprastas būdas juos išsaugoti. Jums reikės krapų, vandens, kepimo skardos ir šaldymo indo. Norėdami naudoti užšaldytus krapus, paprasčiausiai išimkite reikiamą kiekį užšaldytų ryšulėlių.

- Reklama -

Džiovinimas

Jei neturite naudotis šaldikliu, krapus galite džiovinti ir laikyti džiovintą žolelę. Tiesiog pakabinkite krapų ryšulėlius ir palikite juos visiškai išdžiūti nuo vienos iki dviejų savaičių. Tuomet džiovintus krapus laikykite stikliniame indelyje su sandariu dangteliu.

Konservavimas

Originalus šviežių krapų laikymo žiemai būdas – konservuoti juos acte. Galite naudoti sveikas krapų šakeles arba jas susmulkinti. Tiesiog sudėkite juos į stiklinį indą ir užpilkite obuolių arba vyno actu. Laikykite šaldytuve ir naudokite pagal poreikį.

Užšaldymas kubeliais

Įdomus krapų laikymo būdas – užšaldyti juos kubeliais. Šviežius krapus nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite, tada sudėkite į ledo kubelių indelius. Įpilkite tiek vandens, kad apsemtų krapus, ir užšaldykite. Krapus taip pat galite užšaldyti prieš tai pamerkę juos į alyvuogių aliejų. Šis padės žolelėms išlikti šviežioms ir užšaldymo metu neleis pakeisti .

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą