Kaip išsaugoti vitaminus ir užšaldyti avietes žiemai šaldytuve. Svarbūs uogų paruošimo punktai ir jų laikymo taisyklės. Šiais laikais uogienės rečiau yra gaminamos, dažniausiai derlius užšaldomas. Šis apdorojimo būdas užima nedaug laiko. Tačiau svarbiausia, kad preparatai išlieka tokie pat sveiki. Papasakosime, kaip užšaldyti avietes.
Trys svarbūs dalykai
- Avietės prieš užšaldymą neplaunamos. Bet kokios bakterijos, kurios gali likti ant uogų, bus sunaikintos žemoje temperatūroje. O drėgnos avietės pavirs į ledinį gumulą.
- Visiškai užšaldomos tik šviežios uogos. Minkštas ir sudžiūvusias uogas geriausia naudoti sutrynimui.
- Geriausia uogas šaldyti nedideliuose indeliuose.
Kaip užšaldyti?
- Tiesiog supilkite avietes į sausą ir sandarų maišelį, suriškite jį mazgu, palikdami šiek tiek oro, ir įdėkite į šaldiklį.
- Lengviausia avietes sumalti su cukrumi. Prieš dedant į šaldiklį, tyrę reikia palikti 15 minučių pastovėti, kad cukrus ištirptų.
- Jei cukraus nenorite naudoti, vietoj jo galima naudoti medų. Vidutiniškai 5 dalims uogų imkite 1 dalį medaus.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi