Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip išsirinkti išorinę bateriją (Power Bank) išmaniajam telefonui?

Mindaugas Bružas

Išorinės , skirtingai nei tie patys išmanieji ir kitos pažangios technologijos, negali pasigirti ypatinga įvairove. Ir tai gana logiška. Bet jūs vis tiek turite šį bei tą apie juos žinoti. Prieš rinkdamiesi nešiojama bateriją (Power Bank), perskaitykite šiuos patarimus.

Patikrinkite talpą ir susijusius matmenis

Power Bank baterija

Svarbiausias išorinės baterijos parametras yra jos talpa, kurią gamintojas dažniausiai nurodo miliamperinėmis valandomis (mAh). Grubiai tariant, tai yra energijos kiekis, kurį gali saugoti (bet ne perduoti).

Atkreipkite dėmesį: dėl pagrindinių fizikos dėsnių jokia išorinė baterija negali perduoti 100% sukauptos energijos ir joks negali visiškai absorbuoti gauto įkrovimo. Keičiant įtampą visada prarandama dalis išteklių.

Vidutiniškai sukaupti yra nuo 30 iki 40%, nors kai kurie (ir dažniausiai brangesni) išorinių baterijų ir išmaniųjų telefonų modeliai gali pasigirti apie 90%.

Kitaip tariant, išorinė baterija, kurios deklaruota talpa yra 10 000 mAh, praktiškai perduos maždaug 7 500 realių mAh, tai yra visiškai įkraus išmanųjį telefoną su 2 500 mAh baterija ne keturis kartus, o tik tris kartus.

Tačiau neturėtumėte pirkti maksimalios įmanomos talpos, nes tokia baterija svers daug ir bus didelė. Jei ketinate įkrauti tik vieną išmanųjį telefoną, greičiausiai užteks 10 000 mAh išorinės baterijos. Bet jei planuojate įkrauti kelis telefonus, nešiojamąjį ar planšetinį kompiuterį, geriau rinkitės įrenginį su 20 000-30 000 mAh.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą