Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip išsirinkti oro kondicionierių ar drėkintuvą namų oro kokybei pagerinti?

Oro kondicionierius arba drekintuvas
Partnerio turinys

Yra daugybė prietaisų, skirtų patalpų oro kokybei pagerinti. Tai oro kondicionieriai, oro drėkintuvai, valytuvai, oro sausintuvai ir ozonatoriai. Išsirinkti tinkamą konkrečiam kambariui yra sudėtinga, tad paaiškiname, koks įrenginys ką atlieka.

Oro kondicionierius

Kaip išsirinkti įrenginį namų oro kokybei pagerinti?

Oro kondicionierius

Problema ta, kad jis tik atvėsina orą, bet jo neišvalo. Tai reiškia, kad nepakankamai išvėdinus patalpą ir esant dideliam dulkių kiekiui, įjungtas gali neigiamai paveikti jūsų sveikatą. Be to, šis prietaisas sausina orą (taip pat ir šildant). Kad viso to išvengtumėte, turėtumėte įsigyti oro drėkintuvą ir valiklį.

Drėkintuvas

Yra trys šio įtaiso tipai: mechaninis, garinis ir ultragarsinis. Norint tinkamai pasirinkti prietaisą, reikia atkreipti dėmesį į šiuos parametrus: triukšmo lygį (optimalus – 25-30 dB), aprėpiamą plotą (drėkinimą), našumą (labai sausam orui tinka 300-400 ml/h, vidutinio drėgnumo (30-35 %) – 200-250 ml/h), rezervuaro tūrį (mažiausiai – 2 litrai), drėgmės lygio matavimą (kai kurie prietaisai turi šią funkciją). Kitos naudingos drėkintuvo funkcijos gali būti valymo, jonizacijos (tačiau šios veiksmingumas neįrodytas) ir kvapo.

Valiklis

Yra trijų tipų: su mechaniniu ir medžio anglies filtru (pašalina nemalonius kvapus, pašalina plaukus ir pūkelius, bet neveiksmingas bakterijų ir dulkių atžvilgiu), su elektrostatine (vidutinio efektyvumo), su HEPA filtrais (išvalo įvairaus dydžio daleles). Taip pat svarbus filtravimo greitis: 20 m² patalpoje su 2,7 m lubomis jis turi būti ne mažesnis kaip 250 m3 per valandą.
Taip pat yra oro ploviklis ir dezinfekavimo priemonė. Pirmasis gali pašalinti tik dideles daleles, o antrasis – mažas (bakterijas, organinius junginius).

Dregmes surinkejas

Oro sausintuvas

namuose gali būti didelės drėgmės požymis. Renkantis prietaisą reikia vadovautis jo talpa (skaičiuojant reikia padauginti kambario plotą iš 0,7), oro srautas (per valandą jis turi būti lygus 3-4 kambarių to paties tūrio), triukšmo lygis (nerekomenduojama pirkti prietaisą, kurio triukšmo lygis viršija 30-35 dB), rezervuaro tūris.

Ozonatorius

Namų sąlygomis jį naudoti gali būti pavojinga. Norint patalpą, jo koncentracija turi būti 5-10 kartų didesnė už standartinę. Kartu sunku nustatyti prietaiso sukuriamo ozono koncentracijos lygį.

Be to, kai kurie įrenginiai, naudojami vienu metu, gali „trukdyti” vienas kitam. Drėkintuvas negali tinkamai veikti, kai įjungtas oro kondicionierius. Geriau pirkti tai, kas sujungia kelias funkcijas: pavyzdžiui, kondicionierių su valytuvu, drėkintuvu ar šildytuvu.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Rašyti komentarą