Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip išsirinkti ratlankius savo automobiliui?

Partnerio turinys

Tinkamai parinkti automobiliui suteikia savito charakterio, pagerina jo išvaizdą ir patį vairavimą. Būtent todėl dauguma automobilių savininkų skiria nemažai laiko ir pinigų tam, kad galėtų atnaujinti savo transporto priemonę idealiu ratlankių komplektu.

Originalūs ratlankiai suteikia daug estetinio grožio, pagerina vairavimo kokybę, sumažina kuro sąnaudas. Tam, kad galėtumėte pasirinkti pačius geriausius ratlankius, jums reikės žinoti reikiamą dydį, išsirinkti medžiagas, spalvas ir dizainą. Taip pat reikia apsispręsti, kiek daug galite į tai investuoti. Originalūs ratlankiai kainuoja brangiau, bet užtikrina reikiamą kokybę bei turi garantijas.

Renkantis naujus ratlankius didelį dėmesį reikia skirti ne vien jų išvaizdai. Taip, labai svarbus, nes tik nuo jo priklausys bendra transporto priemonės išvaizda. Tačiau skirtingų markių turi ir skirtingus ratlankių pasirinkimus, todėl daugiausia dėmesio reikia skirti būtent originalumui.

Ratlankiai BMW

Kaip žinoti, kokie ratlankiai tinka automobiliui?

Norint išsirinkti ratlankius, pirmiausia jums reikės sužinoti reikiamą jų dydį. Daugelis automobilių gali atlaikyti skirtingo dydžio ratlankius, bet neoriginalus pasirinkimas gali pabloginti važiavimo kokybę.

Jums reikia žinoti rato skersmenį ir ratlankio plotį. Rato skersmuo yra pačio rato plotis, matuojamas per centrą centimetrais. Matuoti reikėtų pasiguldžius ratą ant plokščio paviršiaus. Dažniausiai šių parametrų matuoti patiems neprireikia. Tereikia pažiūrėti į šiuo metu turimas automobilio padangas. Ant jų būna pažymėti tinkami matmenys.

Kokio dydžio ratlankius rinktis?

Jeigu ratlankius keičiate tik dėl senųjų nusidėvėjimo ir nenorite jokių esminių pokyčių, tikriausiai reikėtų ieškoti tokio pat dydžio ratlankių, kaip ir turite dabar. Bet, jeigu norite kardinaliai kitokio dizaino, geresnės vairavimo dinamikos bei didesnio pagreičio, galbūt ieškosite didesnių ratlankių, nei turite dabar.

, kad gamykliškai didesnio diametro ratlankiai gali prisidėti prie to, kad jūsų transporto priemonės greičiau nusidėvės. Taip pat galite stipriau jausti įvairius nelygumus kelyje ar tiesiog, kad ratai liečia mašinos arkas. Su mažais ratais automobilio vairavimas sklandesnis, bet valdymas gali būti prastesnis, todėl rinkitės labai atidžiai.

Į ką dar atkreipti dėmesį?

Taip pat rekomenduojama atkreipti dėmesį ir į ratų poslinkį bei varžtų modelius. Yra daugybė niuansų, kurie labai svarbūs renkantis naujus ratlankius. Idealiausia bus, jeigu žinosite tik reikiamą dydį bei maždaug žinosite norimą dizainą, o visą kitą darbą paliksite ekspertams. Jie pagal jūsų norus, pasiūlys jums tinkamiausius ratlankius. 

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Rašyti komentarą