Silkė pataluose – tradicinės salotos per Kūčių vakarienę. Sunku įsivaizduoti šventinį stalą be šio patiekalo. Tačiau norint, kad patiekalas būtų tikrai skanus, svarbu ne tik laikytis recepto, bet ir atsakingai pasirinkti pačią silkę.
Patyrę kulinarijos ekspertai rekomenduoja pirkti ne paruoštą filė, o visą žuvį. Ekspertai pataria rinktis Ramiojo vandenyno silkę. Manoma, kad ji yra riebesnė ir sultingesnė.
Silkę reikėtų apžiūrėti iš visų pusių. Paviršiuje neturėtų būti geltonų dėmių. Jei tokių defektų yra, žuvies pirkti nereikėtų.
Atkreipkite dėmesį į žiaunas. Jei jos ryškiai raudonos, tai rodo, kad žuvis yra pakankamai šviežia. Po sūdymo jos tampa drumstos.
Jei norite, kad žuvies filė būtų didesnė, turėtumėte rinktis silkę plačia nugara.
Nepamirškite apie kvapą, žuvis turi kvepėti. Jei abejojate, geriau atsisakykite pirkti.