Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip išsirinkti skanią silkę salotoms „Silkė pataluose”: naudingi patarimai

Mindaugas Bružas

pataluose – tradicinės per Kūčių vakarienę. Sunku įsivaizduoti šventinį stalą be šio patiekalo. Tačiau norint, kad patiekalas būtų tikrai skanus, svarbu ne tik laikytis recepto, bet ir atsakingai pasirinkti pačią silkę.

Patyrę kulinarijos ekspertai rekomenduoja pirkti ne paruoštą filė, o visą žuvį. Ekspertai pataria rinktis Ramiojo vandenyno silkę. Manoma, kad ji yra riebesnė ir sultingesnė.

Silkę reikėtų apžiūrėti iš visų pusių. Paviršiuje neturėtų būti geltonų dėmių. Jei tokių defektų yra, žuvies pirkti nereikėtų.

Atkreipkite dėmesį į žiaunas. Jei jos ryškiai raudonos, tai rodo, kad žuvis yra pakankamai šviežia. Po sūdymo jos tampa drumstos.

Jei norite, kad žuvies filė būtų didesnė, turėtumėte rinktis silkę plačia .

Nepamirškite apie kvapą, žuvis turi kvepėti. Jei abejojate, geriau atsisakykite pirkti.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą