Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip išvalyti kilimo dėmes: 5 paprasti sprendimai

Kilimo demes
Mindaugas Bružas

Neretai tenka kovoti su įsisenėjusiomis dėmėmis ant kilimo. Taip pat jų būna ant čiužinių, sofų apmušalų ir medžiaginių kompiuterio kėdžių. Net sunkiausios gali išnykti be pėdsakų, jei žinosite keletą gudrybių. Pateikiame veiksmingiausius ir išbandytus būdus, pašalinti kilimo dėmes namuose.

Kaip isvalyti kilimo demes

Kaip išvalyti įvairių tipų dėmes ant kilimo?

Vynas

Vyno dėmę galima pašalinti acto tirpalu. Jei dėmė šviežia, pirmiausia ją ištrinkite švariu popieriumi, kad dažomieji pigmentai neįsiskverbtų giliai į kilimo pluoštą. Tada atskieskite šaukštą acto stiklinėje šilto vandens ir užtepkite tirpalą ant dėmės. Palaukite 15-30 minučių, tada vėl pavalykite dėmę sausu skudurėliu. Jei dėmė labai sena, procedūrą pakartokite kelis kartus.

Žolė

Jei kilimas suteptas žalia , pvz. žole, gali prireikti vandenilio peroksido arba acto ir valgomosios sodos. Jei renkatės pirmąjį būdą, užtepkite koncentruotą tirpalą ant žalios dėmės su kempine. Nuplaukite ir pakartokite procedūrą. Kartokite, kol dėmė išnyks. Žalios dėmės taip pat galite atsikratyti naudodami sodą ir actą. Sumaišykite šias sudedamąsias dalis, kol gausite košelę, tada tepkite ant dėmės. Amoniako taip pat gali padėti išvalyti dėmę. Jį reikia užtepti ir palikti 15 minučių.

Tepalas arba aliejus

Jei nešvarumai jau įsiskverbę į kilimą, prieš bandydami valyti kilimą, mechaniškai pašalinkite išdžiūvusius riebalus. Tada paruoškite tirpalą: sodos ir amoniako, sodos ir miltų, acetono ir benzino arba sodos ir indų ploviklio. Užtepkite tirpalą ant suteptos kilimo vietos ir palikite maždaug pusvalandžiui. Nuvalykite likučius drėgna šluoste, pamirkyta karštame vandenyje.

Kraujas

Tokio tipo dėmės iš kilimo gali būti pašalintos naudojant valgomąją sodą. Sumaišykite ją su šaltu vandeniu ir paskleiskite sodą ant kilimo. Įsitikinkite, kad būtų drungnas, nei per šiltas nei per šaltas (maždaug 40 laipsnių). Po 30 minučių švelniai nušveiskite dėmę šepetėliu.

Šlapimas

Paruoškite acto tirpalą (1 valgomasis šaukštas acto 1 litrui vandens). Užtepkite mišinio ant dėmės ir palikite, kad tirpalas ir dėmė gerai išdžiūtų. Tada šveiskite kilimą šepečiu. Citrinų sultys, sumaišytos su soda, amoniaku ir skalbimo muilu, taip pat padės kovoti su šlapimo dėmėmis.


Taip pat skaitykite:

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą