Kaip išvengti automobilio variklio perkaitimo per vasaros karščius?

Vasaros gali gerokai padidinti automobilio variklio perkaitimo riziką. Perkaitimas gali sukelti rimtų variklio pažeidimų ir dideles remonto išlaidas. Todėl svarbu žinoti, kaip išvengti perkaitimo ir ką daryti, jei variklio ima kilti.

Įjunkite salono šildytuvą

Jei prietaisų skydelyje esantis temperatūros matuoklis pradeda rodyti perkaitimą, gali padėti salono šildytuvo įjungimas. Šildytuvas pašalina dalį šilumos iš variklio į keleivių saloną ir taip sumažina temperatūrą. Žinoma, dėl to važiavimas gali būti mažiau komfortiškas, ypač karštą dieną, tačiau tai laikinas sprendimas, padedantis išvengti rimtų variklio pažeidimų. Įjunkite šildytuvą ir išjunkite oro kondicionierių, kad sumažintumėte variklio apkrovą. Pasistenkite rasti artimiausią stovėjimo vietą, sustokite ir leiskite varikliui atvėsti.

Statykite automobilį pavėsyje

Stovėjimas pavėsyje gali gerokai sumažinti variklio perkaitimo riziką. Tiesioginiai spinduliai įkaitina tiek automobilio išorę, tiek jo vidaus komponentus, įskaitant variklį. Priekinio stiklo taip pat padeda apsaugoti automobilio saloną nuo perkaitimo ir sumažina bendrą automobilio įkaitimą.

Temperatūros jutiklio ir aušinimo skysčio lygio stebėjimas

Reguliariai stebėti variklio temperatūrą ir aušinimo skysčio lygį yra paprastas būdas išvengti perkaitimo. Jei aušinimo skysčio lygis žemas, gali greitai perkaisti. Reguliariai tikrinkite aušinimo skysčio lygį rezervuare ir, jei reikia, papildykite jį. Be to, stebėkite prietaisų skydelyje esantį temperatūros matuoklį ir reaguokite į jo rodmenis.

Aušinimo sistemos priežiūra

Reguliari aušinimo sistemos priežiūra padeda išlaikyti jos efektyvumą. Aušinimo sistemą sudaro radiatorius, vandens siurblys, termostatas ir žarnos. Visus šiuos komponentus reikia reguliariai tikrinti ir valyti. Specialistai rekomenduoja aušinimo sistemą prižiūrėti kas 60-65 tūkst. km. Tai apima radiatoriaus praplovimą, aušinimo skysčio pakeitimą ir visų sistemos komponentų būklės patikrinimą.

Patikrinkite ventiliatorius ir diržus

Aušinimo ventiliatoriai ir diržai taip pat atlieka svarbų vaidmenį palaikant normalią variklio temperatūrą. Įsitikinkite, kad ventiliatoriai veikia tinkamai ir kad jie įsijungia, kai reikia. Patikrinkite diržų būklę – jie neturi būti susidėvėję ar atsilaisvinę. Jei ventiliatoriai arba diržai sugenda, aušinimo sistema negalės veiksmingai šalinti šilumos iš variklio.

Venkite per didelės variklio apkrovos

Venkite perkrauti variklį, ypač karštomis dienomis. Tai reiškia, kad venkite ilgų kelionių dideliu greičiu arba su didelėmis apkrovomis. Jei reikia važiuoti į ilgas įkalnes arba vilkti sunkius krovinius, reguliariai sustokite, kad variklis atvėstų.

Patikrinkite termostatą

Termostatas reguliuoja aušinimo skysčio srautą per variklį ir radiatorių. Jei termostatas sugenda, variklis gali perkaisti. Reguliariai tikrinkite termostatą ir prireikus jį pakeiskite.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius ir specialistas darbo bei verslo srityse. Taip pat domiuosi namų statyba ir nekilnojamuoju turtu. Susisiekti galite el. paštu: adomas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Išeiti iš AMP versijos