Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip Italijoje atpažinti restoranus – „turistų spąstus”: patyrusių keliautojų patarimai

Kaipkada.lt

Turistų pamėgtose šalyse restoranai griebiasi įvairių gudrybių, kad iš turistų gautų kuo daugiau pinigų. Pavyzdžiui, Italijoje galioja vadinamoji „coperto” sistema – nedidelė suma, kurią vietos restoranai automatiškai prideda prie sąskaitos vien už tai, kad svečiai atsisėdo prie stalo. Tuo tarpu Ispanijoje restoranams oficialiai leidžiama iš turistų imti mokestį už „vietą pavėsyje„.

Reddit vartotojai dalijosi pavyzdžiais, kokius dar spąstus turistams taiko restoranai, ypač Italijoje.

- Reklama -

„Laimei, restoranus – turistų spąstus (su per didelėmis kainomis ir vidutinišku maistu) lengva pastebėti. kažkas jau komentavo, jie bus aplink pagrindinius turistų lankomus objektus ir dažnai turės daug lauko staliukų. Vien dėl vietos restoranas gali būti ir ne turistų spąstai, tačiau yra du svarbūs veiksniai. Vienas jų – gatvėje esantis priėmėjas ar padavėjas, stovintis šalia meniu ir kalbantis angliškai, viliojantis žmones pažiūrėti. Šie iš esmės yra pardavėjai, persirengę padavėjais, todėl geriausia mandagiai atsisakyti arba apskritai praeiti pro juos. Antra, jei kokiame nors dideliame laminuotame valgiaraštyje yra maisto nuotraukos, kuriose viskas parašyta angliškai, eikite kuo toliau!”, – rašė vartotojas slapyvardžiu spaghetticola, kurio komentaras sulaukė daugiausia reakcijų.

Daugelis kitų naudotojų pritarė šiam įrašui, patardami turistams ieškoti vietų pavalgyti ne turistinėse vietovėse, jei, žinoma, juos pirmiausia domina ir jo kaina, o ne peizažas.

Turistų pamėgta Venecija

apie restoranus su gatvės prekeiviais ir paveikslėlių meniu yra geri. Paeikite per kvartalą nuo šių vietų ir rasite geresnių variantų (tai labai aktualu Venecijai). Tačiau kartais tiesiog norisi „prabangių” pietų su vaizdu į Didįjį kanalą, nors puikiai žinote, kad už tokią kainą gausite tik vidutinio skonio patiekalus”, – pažymėjo vartotojas slapyvardžiu dpirmann.

Tuo tarpu vartotojas PlebeianNoLife patarė netingėti paskaityti atsiliepimus apie įstaigas internete prieš jose apsilankant.

- Advertisement -

„Po 20-30 minučių paieškos internete galite lengvai rasti, kur pavalgyti. Jei neturite daug pinigų, vis tiek turite šiek tiek pasidomėti. Didžiuosiuose miestuose gana brangu, tačiau galite rasti daug mažų restoranų, kuriuose siūlomas geras maistas ir geros . Paprastai jie nėra prie pat pagrindinių lankytinų vietų”, – rašė jis.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Rašyti komentarą